Tinmar - Furnizor privat de energie, servicii integrate, Bucuresti

Energia verde

Viitorul este verde

Numeroase studii si rapoarte arata ca energia verde ia, treptat, locul energiei conventionale, din dorinta omenirii de a progresa si a proteja planeta. Schimbam mentalitati si credem în responsabilitate.

Suntem preocupati de viitor, iar energia verde face parte din prioritatile noastre.

Energia verde înseamna o responsabilizare sporita si o calitate crescuta a vietii, dar si un proces provocator de schimbare a mentalitatii, iar Tinmar îsi doreste sa aiba un cuvânt important de spus în tot acest proces.

Pentru o sustenabilitate sporita, o buna parte din investitiile facute în cresterea companiei noastre a fost canalizata în ultimii ani catre productia de energie regenerabila în parcuri fotovoltaice.

La rândul nostru, prin strategia noastra de dezvoltare, integrata pe verticala, investim în surse regenerabile de energie si din 2012 producem energie solara în centrale fotovoltaice.

Detinem 6 parcuri solare

localizate în cele mai însorite zone ale României.

Afla mai multe detalii

50MWp

este puterea totala instalata în parcurile solare

În prezent, putem sustine cu energie verde, din productie proprie consumul rezidential al unuioras de marimeaSibiuluiAlege energia verde pentru consumul tau.Cere ofertaSuntem prieteni cu mediul înconjurator

Resursele conventionale sunt limitate, iar extractia si gestionarea lor costisitoare si cu un impact ireversibil asupra mediului. În schimb, captarea energiei verzi presupune riscuri mult mai mici, iar beneficiile sunt maxime, atât pentru consumatorul final cât si pentru mediul înconjurator.

Între anii 2011 si 2014 capacitatile instalate de producere a energiei din surse regenerabile la nivel national au crescut de 4 ori ( de la 1233 MW la 5145 MW), în timp ce în aceeasi perioada cotele deseurilor radioactive rezultate din producerea energiei prin mijloace conventionale (nucleara) si ale emisiilor de CO2, au scazut de 4 ori.

În anul 2015

Ponderea energiei verzi – fotovoltaice din portofoliul companiei Tinmar, a fost dubla fata de nivelul national. Responsabilitatea sociala, stabilirea unui echilibru între cresterea economica, protectia mediului si gasirea resurselor alternative optime sunt preocuparile permanente ale Tinmar.

Schimbam mentalitati pentru un viitor verde si curat

Într-un raport publicat în octombrie 2015, Agentia Internationala pentru Energie (AIE) previziona ca energia regenerabila va reprezenta 26% din productia de energie electrica globala în 2020, fata de 22% în 2013. Cele 4 procente înseamna calitate crescuta a vietii si responsabilizare, ele indicând o schimbare semnificativa a mentalitatii.

Tara noastra are un potential energetic ridicat în care resursele alternative sunt exploatate pe întregul teritoriu.

În prezent, în România, din paleta energiilor alternative se produce energie eoliana, din biomasa, hidro si energie solara.

Conform statisticilor disponibile, în ultimii 10 ani, productia energiei regenerabile în sistem E-SRE a crescut de 1000 de ori.

Certificatele verzi înseamna energie fara costuri suplimentare

Odata cu implementarea legislatiei europene privind cota de energie regenerabila fiecare stat European si-a asumat obligatia de a implementa sistemul de subventionare a productiei de energie regenerabila.

Tara noastra a optat pentru o schema de subventionare bazata pe certificate verzi emise pentru fiecare MWh produs, spre deosebire de sistemul “tarif fix” pentru fiecare MWh produs din energie regenerabila, implementat în alte tari.

Consumul de energie verde nu implica costuri suplimentare, astfel, prin plata certificatelor verzi se sustine productia de energie regenerabila fara a adauga costuri suplimentare la factura de electricitate.

Ne dorim ca aceasta viziune sa fie înteleasa si împartasita de cât mai multi consumatori rezidentiali, care sa-si doreasca sa sustina energia regenerabila si sa opteze pentru consumul acesteia.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213180772; 0800410065 (TelVerde); Fax: 0213180771
Calea Floreasca, Nr. 246C, et.17, (cladirea Sky Tower) Sector 1, Bucuresti
Distribuie