Springfield Education - Gradinita si After School Bucuresti

Gradinita - Grupa 5-6 ani

Copilul în vârsta de 5 ani se bucura de privilegiul de a fi în vârful unei noi lumi ce se asterne la picioarele lui- noi prieteni, noi activitati de zi cu zi si multe alte experiente pe care abia asteapta sa le descopere.

Sunt copii plini de energie creativa, cunosc o multitudine de lucruri despre mâncare, calatorii, tari straine si bani. În aelasi timp, ei pot întâmpina dificultati în a-si gestiona sentimentele puternice. Într-un moment totul pare „floare la ureche” iar în urmatoarea clipa se simt “ca la teribila vârsta de 2 ani”.
Copilul de 5-6 ani este mult mai stabil social, leaga cu usurinta prietenii noi dupa criterii bine stabilite si participa la activitati sociale conforme vârstei:

 

 
5-6-ani-mijloc

petreceri cu ocazia zilelor de nastere, excursii, tabere. Pe de alta parte, copilul de 5-6 ani va experimenta insecuritatea care apare din explorarea unei lumi noi fara a fi in permanenta sustinut de catre parinti.
La gradinita, este mult mai ancorat în rutina clasei ce va face trecerea, fara efort, spre rutina sistemului de invatamânt primar. Coordonarea motrica este mult mai dezvoltata, se va descurca de minune sa scrie si sa deseneze, iar creatiile lor vor fi din ce în ce mai bune.
Are multa energie de consumat si este vârsta ideala pentru începerea unui sport.

Galerie foto
  • ...