Das Group - Contabilitate si consultanta fiscala, Bucuresti

Contabilitate si expertiza contabila

...
Contabilitate, expertiza contabila

Expertiza, in general ,este activitatea de cercetare efectuata de un specialist care are calitatea de expert, cu scopul de a stabili adevarul intr-o anumita situatie, problema sau litigiu.

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica efectuata in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidentele tehnico-operative si contabile, anumite fapte, imprejurari si situatii de natura economico-financiara.

Prin expertiza contabila se intelege misiunea data unui expert contabil de a controla registrele contabile, conturile si actele justificative financiar-contabile ale unei entitati, fie in scopul de a furniza partilorinteresate date pentru o regularizare echitabile a afacerilor comune, fie spre a procurajustitiei informatiile necesare in scopul de a se pronunta, in cunostinta de cauza, asupra unui proces sau a unei contestatii de care a fost sesizata.

Sfera expertizei contabile cuprinde intreaga activitate economico-financiara a unei entitati. Are ca obiect de cercetare situatia economico-financiara si capacitatea acestuia de a genera profit sau venituri, asa cum rezulta din documentele primare si de evidenta contabila privind iesirea si intrarea legala a valorilor materiale si banesti, cu scopul de a stabili in mod stiintific, corectitudinea sau incorectitudunea administrarii unui patrimoniu. 

Totodata, expertiza contabila are ca obiect si analiza economico-financiara a activitatii unei entitati, cu scopul de a se determina comportamentul conducatorilor si al persoanelor din structurile functionale si de productie, in raport cu atributiile lor de serviciu.

Dupa destinatie expertiza contabila poate fi:

  • expertiza contabila judiciara - se solicita si se efectueaza la dispozitia organelor de ancheta sau judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in stare de ancheta, cercetare, sau de judecata;
  • expertiza contabila extrajudiciara sau amiabila - solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau de judecata.

Categorii
Date de contact
0213277605; 0723194555
Str. Turturelelor, Nr. 11A, Phoencia Business Center, Sector 3, Bucuresti
Distribuie