Das Group - Contabilitate si consultanta fiscala, Bucuresti

Contabilitate, expertiza contabila

Expertiza, in general ,este activitatea de cercetare efectuata de un specialist care are calitatea de expert, cu scopul de a stabili adevarul intr-o anumita situatie, problema sau litigiu.

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica efectuata in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidentele tehnico-operative si contabile, anumite fapte, imprejurari si situatii de natura economico-financiara.

Prin expertiza contabila se intelege misiunea data unui expert contabil de a controla registrele contabile, conturile si actele justificative financiar-contabile ale unei entitati, fie in scopul de a furniza partilorinteresate date pentru o regularizare echitabile a afacerilor comune, fie spre a procurajustitiei informatiile necesare in scopul de a se pronunta, in cunostinta de cauza, asupra unui proces sau a unei contestatii de care a fost sesizata.

Sfera expertizei contabile cuprinde intreaga activitate economico-financiara a unei entitati. Are ca obiect de cercetare situatia economico-financiara si capacitatea acestuia de a genera profit sau venituri, asa cum rezulta din documentele primare si de evidenta contabila privind iesirea si intrarea legala a valorilor materiale si banesti, cu scopul de a stabili in mod stiintific, corectitudinea sau incorectitudunea administrarii unui patrimoniu. 

Totodata, expertiza contabila are ca obiect si analiza economico-financiara a activitatii unei entitati, cu scopul de a se determina comportamentul conducatorilor si al persoanelor din structurile functionale si de productie, in raport cu atributiile lor de serviciu.

Dupa destinatie expertiza contabila poate fi:

  • expertiza contabila judiciara - se solicita si se efectueaza la dispozitia organelor de ancheta sau judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in stare de ancheta, cercetare, sau de judecata;
  • expertiza contabila extrajudiciara sau amiabila - solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau de judecata.
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213277605; 0723194555
Str. Turturelelor, Nr. 11A, Phoencia Business Center, Sector 3, Bucuresti
Distribuie