Bredent Medical Romania implanturi dentare, tehnica dentara Bucuresti

Materiale amprentare in implantologie

...
brecision implant

Precizie şi estetică pentru amprentările în stomatologie

În stomatologia modernă aproape fiecare restaurare protetică depinde de un model. Acest model este legătura, "baza de date", dintre cabinetul stomatologic şi laboratorul de tehnică dentară. Dacă această "bază de date" include erori, se poate declanşa o reacţie în lanţ care implică efecte nedorite:

  • Restaurările trebuie să fie separate
  • Restaurările trebuie să fie ajustate
  • Vor apărea costuri suplimentare
  • Timpul necesar pentru tratamentul pacientului va creşte

În special pentru pacienții cărora li s-a aplicat un tratament cu implanturi dentare este nevoie de o precizie mai mare, deoarece implanturile nu sunt în măsură să compenseze tensiunile în acelaşi mod ca dinţii naturali şi prin urmare, succesul pe termen lung al restaurării este pus în pericol. În plus, cererile pacienţilor pentru confort şi estetica restaurărilor protetice sunt ridicate. Prin urmare, un sistem modern de amprentare, trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

  • Înregistrarea exactă a poziţiei implantului dentar
  • Înregistrarea exactă a situaţiei gingivale
  • Dezinfectabil
  • Potrivirea completă cu gipsul din care se va executa modelul
  • Demulare simplă

...
breciform D

Mai presus de toate în implantologie, cerinţele privind precizia amprentării sunt deosebit de mari, deoarece amprentele imprecise pot duce la creşterea volumului de muncă pentru fabricarea restaurărilor protetice (separarea scheletului restaurărilor finale sau timp de adaptare suplimentar).

Selecţia lingurii de amprentare este esenţială pentru calitatea amprentei. Această experienţă acumulată în activitatea practică este confirmată de un studiu ştiinţific de la Universitatea din Basel. Amprentarea cu Breciform D oferă rezultate mult mai bune decât cu linguri de metal.

Transparenţa permite individualizarea simplă, deoarece poziţia bontului de amprentare poate fi uşor de reperat - prin urmare, este produsul ideal pentru linguri individuale folosite la amprentarea implanturilor cu tehnica lingurii deschise.

Rigiditatea este un alt punct forte al acestor linguri: o deformare cât de mică, şi amprenta nu ar mai fi exactă.

În plus, este concepută cu un design perfect ergonomic, care este uşor de suportat pentru pacienţi. Timpul consumat cu curăţarea nu mai contează, deoarece produsul este utilizat ca o lingură de unică folosinţă.