Bog Design & Concept - Fatade, pardoseli,scari, usi, tavane false, Bucuresti

Fatade

...
Placari siding

Ai o casa cu forma clasica sau una total iesita din comun? Pentru oricare din situatii poti adauga un  design modern cu sistemul Siding (placare exterioara).

Profilul, dintr-un material inovativ, pentru fatadele tip siding,  nu este intotdeauna instalat orizontal ci si vertical sau oblic, putand creea un design  si un  stil clasic tip  weatherboarding. 

Sistemul se realizeaza prin suprapunere sau prin  imbinare cap la cap longitudinala. Aceste profile pot garanta un design perfect fara rosturi deschise. Sistemul poate fi folosit pe o fatada partiala sau integral pe toate fatadele casei tale. Astfel, sistemul de fatada ventilata tip siding confera cladirii un aspect clasic sau modern.

Avantajele dumneavoastra la achizitionarea acestui sistem rezulta din beneficiile produsului.

Avantajele sistemului :

  •  
    • Montarea orizontala cu stil clasic weatherboarding
    • 50 de culori atractive
    • Durata mare de viata/intretinere minima
    • Nu necesita revopsire/protectie pentru o lunga perioada de timp
    • Rapid, economic, sistem portant usor
    • Lungimi la indemina oricui – poate fi instalat de catre o singura persoana
    • Gama completa de accesorii
    • 10 ani garantie

Cu un finisaj se poate crea un design cu totul si cu totul unic.  Produsele, prefabricate, realizeaza fatada prin suprapunere si prin imbinari longitudinale cap la cap conferind o pierdere minima la montaj.

Transportul, manipularea, instalarea sunt o problema?

Ei bine, datorita lungimii profilului de 3,66 m, fatada tip  siding poate fi instalata fara sa fie nevoie de notiuni tehnice si utilaje sofisticate.

...
Placari bond

Placari alucobond, casete, forme rotunde, fatade ventilate tip  alucobond Panourile  compozite sunt formate  dintr-un panel compozit din aluminiu pentru aplicatii tip placari interioare si exterioare. Panelul are la interior un miez din polietilena acoperita pe ambele parti cu tabla de aluminiu. Una dintre fete este tratata cu PVDF, putand fi vopsita intr-o gama variata de culori si este protejata cu o folie speciala pentru a fi protejata la transport. Cealalta fata este tratata cu o solutie speciala pentru protectia acesteia.

...
Placari lemn

Ai nevoie de placari lemn ca materiale pentru exterior pentru un design placut?

Sticla este cu  certitudine pentru ferestre, dar sa nu uitam ca si lemnul este unul din materiale care dau eleganta unei cladiri. Armonia dintre lemn si sticla este perfecta daca sunt puse in evidenta volumetrii si designuri inovaroare. In cazul peretilor acestia poat fi imbracati in caramida, piatra, beton, metal, lemn sau orice  combinatie a acestora si a altor materiale noi si inovative. 

Aceasta idee dintr-o privire scoate in evidenta  pesronalitati si designuri ale arhitectilor. Accentul este pus pe impactul pe care il are  cladirea si integrarea acesteia in spatiul geo-temporar de la faza de proiectare

Alegerea materialului si aplicarea acestuia pe  fatada nu trebuie facute intamplator si in primul rind trebuie tinut cont de caracteristicile si proprietatile  tehnice ale tipului de lemn folosit.

Structura metalica a fatadelor ofera o mare flexibilitate,atat din punct de vedere constructiv cit si arhitectural; acestea descarca inacrcaturile  in peretiiportanti ai caldirii conferind o  rezistenta deosebita la vibratii, miscari seismice etc.

Sitemul de fatade ventilate din lemn

Cu o fatada ventilata, structura cladirii dumneavoastra poate avea cea mai moderna si atractiva linie, iar intretinerea ei se face usor.Obtinerea stereotomiei prevazute de proiectantul arhitect presupune individualizarea sistemului de fixare, individualizare care se face prin proiectarea tehnologica rezultind o oferta techno-economica.

In cadrul fazei de proiectare tehnologica sunt incluse de regula:

  • stabilirea sistemului de fixare aplicabil;
  • detaliile standard ale sistemului;
  • detaliile speciale cerute de particularitatile fatadei;
  • structurarea sistemului de fixare;
  • determinari privind componenta sistemului de fixare si incarcarile statice  pe componente acesteia, dar cea mai importanta caracteristica este incarcarea data de vant in zona  locala;
  • procedee/tehnologii de pregatire a materialelor de placare, dupa caz;
  • procedee/tehnologii de montaj;
  • procedee/tehnologii speciale sau specifice (unor componente din sistem de ex);
  • scule si dispozitive necesare la montaj.

Elaborarea documentatiei tehnologice se face conform celor de mai sus cu particularizarea pentru fiecare criteriu enumerat mai sus.

Noi va putem oferi solutii în lemn personalizate pentru a acoperi fatadele cladirilor din mediul urban, cu dispozitive de umbrire si alte elemente arhitecturale pentru va proteja de razele soarelui . Toate acestre sisteme sunt montate in afara zidurilor.

In cazul in care doriti  specialist va poate consilia si ajuta clientul în alegerea unei solutii optime privind dimensiunea benzi si esentele de material. Pentru aceste siteme de placari lemn sunt denumite Brise-soleil, se folosesc esente de lemn ca Garapa, Pin termotratat, Angelim, Massarandumba,Ipe,  Cumaru si nu numai acestea.

...
Fatade HPL

Fatadele moderne, Fatade HPL inalta densitate mare

Acest tip de fatada ventilata  este ideal pentru a asigura un design modern, fatada care poate oferi si proprietati antivandalism. Acoperita pe ambele parti de printul ales, panourile sunt disponibile in doua grosimi si trei formate pretaiate din fabrica, gata de livrare.

Beneficii materialului dintr-o singura privire sunt enumerate mai jos: 

  •  
    •  
      • design modern, poate si in format mare;
      • 34 culori, 18 decoruri;
      • rezistent la intemperii;
      • nu este afectat de timp;
      • multe si diferite optiuni de fixare;
      • rezistent la impact si la rupere;
      • rezistent la indoire si auto-sustinere;
      • 10 ani garantie. *

...
Pereti cortina

Pereti cortina standard: au aplicatie in constructii verticale, inclinate pozitiv sau negativ si constructii cu suprafete tridimensionale.  Latimea vizibila este de 50mm sau 60 mm. Sistemul este izolant prin intermediul compartimentelor de aer si a geamului izolant tip termopan. Geamul de la 6 mm pana la 50 mm grosime cu etansare cu garnituri EPDM. Acest tip de perete cortina are patru posibilitati diferite de profile de mascare: standard (3 marimi), rotunjite, eliptice, plate la care sunt vizibile suruburile. Acest tip de perete cortina da posibilitatea realizarii unor de structuri tridimensionale foarte complexe. 

Pereti cortina cu un nivel inalt de izolare: au aplicatie in constructii verticale, inclinate pozitiv sau negativ si constructii cu suprafete tridimensionale. Latimea vizibila este de 50 mm. Izolarea termica este realizata prin intermediul compartimentelor de aer si a geamului termoizolant cu grosimi de la 20 mm la 32 mm. Este disponibil in toata gama culorilor RAL lucioase si mate, culori metalice si anodizari. Este posibila si vopsirea in doua culori diferite pentru interior-exterior.

Pereti cortina cu linie orizontala: este un sistem din aluminiu  la care sunt vizibile elementele structurale orizontale. Are aplicabilitate la pereti verticali sau inclinati. Latimea vizibila este orizontal de 50 mm si vertical o garnitura ingusta neagra. Sistemul este deasemenea termoizolant prin  intermediul compartimentelor de aer si a geamului cu o grosime de la 22 mm pana la 40 mm cu garnituri EPDM.

Pereti cortina structural sau semistructural cu geam termopan: folosit pentru suprafete verticale si inclinate. Suprafata exterioara a constructiei este plana in totalitate, vizibile fiind numai sticla si garniturile EPDM inguste dintre folia de sticla dand impresia unui perete intreg din sticla. Geamul de la 6mm la 8 mm si de la 24 la 27 mm grosime, etansarea realizandu-se cu silicon structural. Deschiderile la acest tip de perete cortina sunt: ferestre basculante la partea inferioara cu deschidere spre exterior. Exista posibilitatea realizarii de structuri tridimensionale foarte complexe, in toata gama culorilor RAL.

Solar M1 STANDARD

Peretele cortina clasic cu profile vizibile din exterior atat pe orizontala cat si pe verticala, poate fi adaptat  oricarui tip de constructie intr-o varietate de combinatii.

Ferestrele sunt proiectate astfel incat sa nu iasa in afara ramei. Coloanele si traversele acestui sistem au grosimea de 55mm. Modul de asamblare este extrem de usor in comparatie cu cel al altor sisteme de acest tip cunoscute pe piata. Pe acest sistem se pot monta geamuri cu grosimi cuprinse intre 6 si 32mm.

Acest perete cortina standard are o constructie articulata, proiectat in asa fel incat poate face fata oricarei posibile deformari  a cladirii (zguduiri, vibratii etc.), dar si  contractari ale profilelor de aluminiu sau eventuale dilatari sau, fara a-si pierde din impermeabilitate sau din rezistenta la presiune a vantului .

Solar M2 LINEAR Sistemul M2 LINEAR este versiunea moderna a seriei SOLAR STANDARD M1, in care de la exterior se pot observa profile doar pe o singura directie (de obicei cea orizontala), iar pe directia cealalta este vizibila doar o garnitura, ceea ce confera sistemului o continuitate a ochiurilor de sticla pe o anumita directie. Pe acest sistem se pot monta geamuri cu grosimi cuprinse intre 6 si 32mm.

Acest tip de perete are o constructie articulata, proiectat in asa fel incat poate face fata oricarei posibile deformari  a cladirii (zguduiri, vibratii etc.), dar si  contractari ale profilelor de aluminiu sau eventuale dilatari sau, fara a-si pierde din impermeabilitate sau din rezistenta la presiune a vantului .

Solar M3 SEMISTRUCTURAL

Este peretele cortina celular obisnuit, cu o constructie articulata, proiectat in asa fel incat poate face fata oricarei posibile deformari  a cladirii (zguduiri, vibratii etc.), dar si  contractari ale profilelor de aluminiu sau eventuale dilatari sau, fara a-si pierde din impermeabilitate sau din rezistenta la presiune a vantului.

O mare varietate de rame speciale asigura o finisare perfecta pana la detaliu a oricarei constructii complexe, in timp ce un mare numar de coloane de aluminiu sunt proiectate sa reziste oricarui tip de incarcatura statica sau dinamica.

In jurul fiecarei rame ramane vizibila doar o foarte ingusta suprafata din profilul de aluminiu, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior, rezultatul fiind un aspect impecabil cand fereastra este inchisa. Impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa.

Solar M3T SEMISTRUCTURAL Alutherm

Este peretele cortina celular obisnuit, cu o constructie articulata, proiectat in asa fel incat poate face fata oricarei posibile deformari  a cladirii (zguduiri, vibratii etc.), dar si  contractari ale profilelor de aluminiu sau eventuale dilatari sau, fara a-si pierde din impermeabilitate sau din rezistenta la presiune a vantului. O mare varietate de rame speciale, realizata din profile cu bariera termica, asigura o finisare perfecta pana la detaliu a oricarei constructii complexe, in timp ce un mare numar de coloane de aluminiu sunt proiectate sa reziste oricarui tip de incarcatura statica sau dinamica.

In jurul fiecarei rame ramane vizibila doar o foarte ingusta suprafata din profilul de aluminiu, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior, rezultatul fiind un aspect impecabil cand fereastra este inchisa. Impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa.

Solar M4 STRUCTURAL

Prin conceptie sistemul este identic cu SOLAR SEMISTRUCTURAL, exceptand numai faptul ca in cazul de fata profilul nu este vizibil in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama realizata din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural Dow Corning. Rezultatul este, din punct de vedere estetic, fara cusur, iar detaliile constructiilor au o finisare perfecta. Caracteristica sistemului M4 este urmatoarea: profilele din care este realizata rama pe care este lipit geamul termopan sunt fara bariera termica.

Solar M4T STRUCTURAL Alutherm

Prin conceptie sistemul este identic cu SOLAR SEMISTRUCTURAL, exceptand numai faptul ca in cazul de fata profilul nu este vizibil in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama realizata din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural Dow Corning. Rezultatul este, din punct de vedere estetic, fara cusur, iar detaliile constructiilor au o finisare perfecta. Caracteristica sistemului M4 este urmatoarea: profilele din care este realizata rama pe care este lipit geamul termopan sunt cu bariera termica.

Solar M5 ECO

Sistem de perete cortina cu aceleasi caracteristici tehnice si cu acelasi aspect ca si sistemele SOLAR SEMISTRUCTURAL si SOLAR STRUCTURAL.

Coloana de baza a sistemului ofera posibilitatea realizarii unui perete interior la o distanta de 10mm de geamul exterior, spatiu in care se creaza o perdea de aer controlabila, asigurandu-se in felul acesta o foarte buna izolare termica (0.4W/m2K) si fonica. In spatiul ramas se poate circula aer cald, respectiv aer rece, in perioadele reci, respectiv in perioadele calde. Deasemenea este suficient loc pentru a instala colectori solari sau celule foto-voltaice in zona opaca reducand costurile necesare energiei (de obicei zona opaca poate reprezenta pana la 2/3 din fatada cladirii).

Acesta este unul din putinele sisteme de construire de fatade ecologice existente pe piata internationala.

Solar M5T ECO Alutherm

Sistem de perete cortina cu aceleasi caracteristici tehnice si cu acelasi aspect ca si sistemele SOLAR SEMISTRUCTURAL si SOLAR STRUCTURAL.

Coloana de baza a sistemului ofera posibilitatea realizarii unui perete interior la o distanta de 10mm de geamul exterior, spatiu in care se creaza o perdea de aer controlabila, asigurandu-se in felul acesta o foarte buna izolare termica (0.4W/m2K) si fonica. In spatiul ramas se poate circula aer cald, respectiv aer rece, in perioadele reci, respectiv in perioadele calde. Deasemenea este suficient loc pentru a instala colectori solari sau celule foto-voltaice in zona opaca reducand costurile necesare energiei (de obicei zona opaca poate reprezenta pana la 2/3 din fatada cladirii).

Acesta este unul din putinele sisteme de construire de fatade ecologice existente pe piata internationala. Caracteristica sistemului este urmatoarea: profilele din care este realizata rama care sustine geamul termopan sunt cu bariera termica.

Solar M6 STANDARD Plus

Acest sistem este o varianta imbunatatita a sistemelor pentru pereti cortina M1 si M2. Peretele cortina Standard Plus M6 are profile vizibile din exterior atat pe orizontala cat si pe verticala, intr-o varietate de combinatii ce pot fi adaptate oricarui tip de constructie. Aceste profile ornamentale de la exterior pot fi fie din alumiu, fie din otel inox. Ferestrele sunt proiectate astfel incat sa nu iasa in afara ramei. Coloanele si traversele acestui sistem au grosimea de 55mm.

Modul de asamblare este extrem de usor in comparatie cu cel al altor sisteme de acest tip cunoscute pe piata. Acest perete cortina standard are o constructie articulata, proiectata in asa fel incat poate face fata  oricarei posibile deformari  a cladirii (zguduiri, vibratii etc.), dar si contractari ale profilelor de aluminiu sau eventuale dilatari sau, fara a-si pierde din impermeabilitati sau din rezistenta la presiune a vantului.

M50 Energy

M50 este un sistem de perete cortina clasic cu latimea montantilor de 50 mm la care sunt folosite aceleasi profile si pentru montanti si pentru traverse. Prin folosirea aceluiasi tip de profile pentru montanti si traverse sistemul M50 devine mai economic si mai performant din punct de vedere termic. M50 a fost dezvoltat pentru o realizare si un montaj cat mai simplu.

Caracteristici de baza:

  • Aceleasi profile pentru montanti si traverse
  • Aspect coplanar la interior
  • Debitari drepte la traverse
  • Posiblitati de armar ecu profile de otel
  • Coeficient de transfer termic imbunatatit  de pana la Uf = 1,03W/m2K
  • Poate fi utilizat la realizarea fatadelor Standard sau Structurale

Recent, M50 a fost testat de catre binecunoscutul laborator Ift ROSENHEIM. Rezultatele acestor teste au fost raportatate conform standardului de produs SR EN 13830:

  • Permeabilitate la aer: clasa  ΑΕ
  • Etanseitate la apa: clasa  R7
  • Teste de securitate
  • Rezistenta la impact: clasa I5/E5