Karies Dent -cabinet stomatologic- Bucuresti

IGIENA SI PROFILAXIE DENTARA

...
Detartrajul

DETARTRAJUL reprezintă una dintre cele mai importante proceduri ale tratamentului bolii parodontale. TARTRUL este considerat un factor iritativ local şi din această cauză trebuie îndepărtat periodic, în scop preventiv şi curativ de pe suprafeţele coroanelor dentare. 

DETARTRAJUL MANUAL presupune folosirea unor instrumente cu ajutorul cărora se îndepartează depozitele dure de tartru de pe suprafeţele dentare prin mişcări de tracţiune/împingere/apăsare în funcţie de instrumentele folosite. 

DETARTRAJUL CU ULTRASUNETE reprezintă un adjuvant al detartrajului manual, pe care însă nu îl poate înlocui în totalitate. Se foloseşte în cazul tartrului supragingival şi numai în parte în cazul celui subgingival, situat imediat la marginea gingivală. 

PREVENIREA BOLII PARODONTALE - evoluţia este de obicei lentă şi poate trece neobservată luni de zile, chiar ani. În acest timp pacientul conştientizează că ceva nu este în regulă (dureri, abcese, sângerări gingivale, miros neplăcut al gurii, mobilitate dentară, chiar pierdrea dinţilor), inflamaţia a evoluat prea mult şi este posibil să fie prea târziu. Cea mai bună metodă de a preveni această boală mutilantă este vizita la medicul dentist la fiecare şase luni pentru controale de rutină, igienizare şi sfaturi privitoare la igiena dentară. 

...
Igiena dentară

IGIENA DENTARĂ cunoscută şi ca igienă orală este procedura prin care se efectuează igiena dentară preventivă  petnru evitarea cazurilor  de urgentă. La baza igienei dentare se află regimul de îngrijire  efectuat la domiciliu. Acest regim este suplimentat de o ingrijire preventivă  profesională asigurată de medici dentişti şi igienişti dentari licenţiaţi.