Karies Dent -cabinet stomatologic- Bucuresti

Aparate dentare

TRATAMENTUL ORTODONTIC LA ADULTI

 

Tratamentul ortodontic la adulti se face de obicei in urmatoarele cazuri: in cazul deplasarii unui singur dinte, lipsa spatiului in zona frontala, spatii foarte mari in zona frontala a maxilarului superior, inaintea efectuarii unor lucrari protetice, inaintea implantarii unui implant, in cazul durerilor articulare, tratamente combinate ortodontico-chirurgicale. Nu exista o varsta limita pentru tratamentele ortodontice atata timp cat exista dinti sanatosi si suficienta structura osoasa.

 

CUM SE DEPLASEAZA DINTII IN TIMPUL VIETII

 

Prin depunere si resorbtie osoasa dintele are posibilitatea a isi modifice pozitia. Partea unde se exercita presiune este cea in care se va deplasa dintele. In zona presiunii osul maxilar are proprietatea biologica de a se dizolva. Cand se exercita presiune, ligamentele se intind in zona de tractiune si reactioneaza asupra tesutului osos formand astfel os nou. Doar atunci dintele se va deplasa in directia dorita. Uneori exista posibilitatea ca resorbtia osoasa sa fie mult mai avansata decat depunerea osoasa (regenerarea). Acest fenomen ofera pentru scurt timp, pe perioada efectuarii tratamentelor ortodontice,  mobilitatea dintilor pentru a se putea deplasa.

Dintele isi revine din mobilitatea respectiva o data cu terminarea procesului de regenerare osoasa. Prin intermediul acestor procese de depunere si resorbtie osoasa dintii sunt toata viata in continua miscare. Acesta este motivul pentru care, in cazul unui sistem osos sanatos, se pot efectua tratamente ortodontice pana la varste inaintate.

Deosebit de importanta este faza de retentie. Aceasta are loc dupa indepartarea aparatului, dintii avand tendinta de a se deplasa in locul lor initial. In unele cazuri aceasta retentie necesita o perioada mai indelungata.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...