Karies Dent -cabinet stomatologic- Bucuresti

Procedeu chirurgical

Implantele dentare sunt radacini artificiale din titan folosite in protetica dentara pentru a inlocui dintii care lipsesc prin coroane , punti sau proteze ancorate pe acestea.

 

Implantele sunt fabricate din aliaje speciale precum titanul, acest material fiind perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv si extrem de usor.

 

Imaginea urmatoare prezinta schematic componentele unei coroane pe implant.

 

Asa cum se observa in imaginea de mai sus implantul dentar este similar unei radacini artificiale. In general se creaza confuzii deoarece pacientii inteleg prin implant tot ansamblul descris mai sus. Practic, pentru a obtine o restaurare pe implant avem nevoie de urmatoarele elemente:

 

1. Implantul

2. Bontul Protetic

3. Coroana pe Implant

 

Implantul

 

Plasarea implantului se face in faza chirurgicala a tratamentului prin implante. Practic medicul chirurg implantolog va plasa implantul in osul alveolar in locul radacinii dintelui lipsa. In anumite cazuri se poate plasa si o coroana provizorie peste implant. Vindecarea are loc in cateva zile insa implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare abia dupa o perioda de patru – sase luni, timp in care osul creste in jurul implantului si il stabilizeaza (osteointegrare). Dupa faza de osteointegrare implantul se simte ca si radacina unui dinte natural.

 

Aplicarea unui implant este unul dintre cele mai usoare proceduri chirurgicale. Chiar daca lucrurile par complicate, aplicarea implantelor este mai simpla chiar decat o extractie usoara. Se practica o anestezie asteptandu-se pana la anestezierea completa a gingiei si  osului, dupa care se practica o incizie si se aplica implantul in os.  Procedura se executa cu instrumentar chirurgical specializat, in conditii de maxima sterilitate.

 

In toata aceasta perioada pacientul va fi supravegheat de medic .

 

Dupa faza de vindecare se trece la faza protetica. Aceasta consta in aplicarea pe implant a bontului protetic.

 

Ulterior se trece la faza de amprentare si confectionarea coroanei protetice pe implant. Din acest punct sedintele sunt foarte asemanatoare cu cele ale confectionarii unei coroane dentare clasice.

 

Se pot aplica implante fiecarui adult care are o stare de sanatate moderata sau buna. Nu se pot aplica implante copiilor si adolescentilor datorita cresterii incomplete a oaselor maxilare. De asemenea se contraindica aplicarea implantelor la pacienti cu o stare grava de sanatate ( cancer, diabet de tip I, etc) precum si alcoolicilor sau consumatorilor de droguri.

 

Chiar daca implantele sunt mai scumpe, la o analiza mai atenta ele sunt de fapt solutia mai economica. Asta deoarece daca, de exemplu, alegem planul de tratament prin implant este nevoie de o singura coroana de acoperire. Daca insa alegem planul de tratament prin punte dentara este nevoie de o lucrare protetica formata practic din trei elemente

Galerie foto
  • ...