Grup Expert Mobinstal - Case si constructii din lemn, Bucuresti

Structura de rezistenta, inclusiv montaj

1. Elevatia standard a fundatiei este de 30 cm.In faza realizarii fundatiei se monteaza coloanele principale de apa si scurgerile.Dupa realizarea fundatiei, inainte de montajul structurii, partea care ramane in exterior se izoleaza (cu polistiren extrudat ) si hidroizoleaza.

2. Structura de rezistenta este realizata din pereti exteriori portanti. Elementele componente ale acesteia sunt sub forma panourilor de tip sandwich.Toate elementele din lemn sunt ignifugate si tratate fungicid. Operatia se realizeaza prin pulverizare, dupa montajul integral al structurii de lemn.Structura este prinsa de fundatie cu buloane de 14-18 cm.Imbinarea panourilor de structura alaturate se realizeaza cu tije metalice, piulite si saibe.

a. Peretii  exteriori  sunt realizati din structura de lemn de 20 cm grosime, avand in componenta de la exterior la interior :

– placa OSB 10mm;– structura rezistenta 20 cm  realizata din lemn de rasinoase  asamblata nedemontabil cu cuie striate de 9 cm.Structura finala a peretilor exteriori o puteti vedea la punctul C al ofertei noastre.

b. Peretii interiori sunt realizati din structura de rasinoase de 10cm si sunt placati cu OSB pe o parte.Structura finala a peretilor interiori o puteti vedea la punctul C al ofertei noastre.

c. Planseul are in component grinzi transversale si longitudinale. Grinzile transversale se calculeaza in functie de deschiderea peretilor si  de incarcare. Grinzile longitudinale au o inaltime de 15 cm si o grosime de 4 cm si sunt dispuse la distanta de 30 cm in ax.

d. Sarpanta acoperisului este realizata din grinzi de 140x50mm dispuse transversal peste peretii tip sandvich. Structura de rezistenta are in componenta grinzi de 150x50mm asezate pe o structuraliniara din elemente de 140x50mm si asigurate in final printr-o grinda de coama de 140x140mm.Ca strat suport al invelitoarei se foloseste OSB de 10-12 mm.Toate elementele sunt tratate ignifug si fungicid.

3. Invelitoarea este realizata din Tegola, si nu este echipata cu jgheaburi si burlane.Tegola se monteaza cu montatori agreati de firma producatoare.La cerere se poate monta tigla metalica sau tigla ceramica, cu diferenta de pret aferenta.Avantajele invelitorii Tegola propuse sunt:-distinctie, estetica si personalitate: o gama ampla de forme si culori, ce va ofera posibilitatea de a va personaliza acoperisul.-economie in timp: durata mare de viata (inclusiv estetica), rezistenta la inghet si la agenti atmosferici (vant si grindina), fara lucrari de intretinere.-alegere sanatoasa: culori in armonie cu natura, insonorizarea coperisului la ploaie si grindina.-alegere sigura si prevazatoare: rezistenta (certificata) la foc (costuri mai mici de asigurare a cladirii).

Garantia acordata de producator pentru sindrila bituminoasa Tegola este de pana la 20 ani.

 

Galerie foto
  • ...