Kara Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Tratamente dentare

Tratamentele dentare se fac acasa prin activitati de stomatologie preventiva sub îndrumarea stomatologului tau sau la clinica noastra dentara.

Ce este stomatologia preventiva?

Stomatologia preventiva este îngrijirea stomatologica care ajuta la mentinerea sanatatii orale bune. Este o combinatie de controale dentare periodice, împreuna cu dezvoltarea de obiceiuri bune, cum ar fi periajul si ata. Grija dintilor începe din copilarie si se extinde pe tot parcursul vietii. Practicând stomatologia preventiva, va puteti proteja de costuri dentare exorbitante pentru reconstructia dintilor pierduti.

Stiati ca o reconstructie completa a gurii poate costa între 15.000 si 40.000 de euro?

Specialistii nostri recomanda cel putin doua controale dentare în fiecare an pentru curatarea profesionala si gestionarea oricaror afectiuni în curs de dezvoltare. Daca respectati aceasta recomandare bolile dentare vor fi oprite din cele mai timpurii stadii, prin efectuarea unui examen complet la nivelul gurii, maxilarului, gâtului, pentru a identifica orice probleme conexe si a va proteja astfel zâmbetul, limitându-va cheltuielile.

Veti primi un plan personalizat de tratament preventiv ce poate include curatarea dintilor, albirea lor, aplicare de fluor, alaturi de alte recomandari personalizate.

La CLINICA KARA DENT veti fi tratat cu cele mai recente tehnologii de catre o echipa pregatita pentru a face fata tuturor solicitarilor. Folosind un protocol avansat, puteti fi tratat într-o perioada scurta de timp fara a compromite calitatea tratamentului.

Ai grija de tine, noi vom face restul!

Strategiile noastre de îngrijire orala preventiva includ o serie de activitati de îngrijire la domiciliu si la clinica noastra:

Igiena orala la domiciliu

  • Cea mai importanta tehnica de prevenire este periajul si ata, de cel putin de doua ori pe zi, sau dupa fiecare masa, pentru a îndeparta placa dentara, o pelicula care se formeaza pe dinti. Daca nu este îndepartata, placa poate acumula si produce tartru dentar, o substanta întarita si lipicioasa cu bacterii producatoare de acid care provoaca cariile dintilor si duc la boli ale gingiilor. Dentistul dumneavoastra va poate recomanda cea mai buna pasta si periuta de dinti. De asemenea, va poate instrui cum sa periati corect dintii.
  • Utilizati o apa de gura pentru a clati particulele alimentare dupa ce folositi ata dentara.
  • Evitati alimentele acide care pot dauna smaltului dintilor.
  • Fii prudent cu alimentele tari, cum ar fi unele bomboane, alimente cu oase, seminte sau sâmburi care ar putea deteriora sau taia dintii.
  • Nu fumati si nu folositi produse din tutun, acestea pot duce la cancer si la alte probleme dentare.
  • Folositi o protectie orala când participati la anumite sporturi.
  • Daca va macinati dintii noaptea, adresati-va medicului stomatolog pentru o protectie a gurii în timpul noptii pentru a ajuta la reducerea recesiunii gingivale.
  • Folositi acasa pastele de dinti cu fluor.
  • O dieta alimentara echilibrata este esentiala pentru sanatatea dentara. Alimentele cu zaharuri si carbohidrati hranesc bacteriile care produc placa dentara, în timp ce dietele sarace în calciu îti cresc sansele de a dezvolta o boala (parodontala) a gingiei si deteriorarea maxilarului.
  • Vizite stomatologice periodice deoarece majoritatea afectiunilor stomatologice sunt nedureroase la început, daca nu vizitati în mod regulat medicul stomatolog este posibil sa nu fiti constienti de probleme dentare pâna când acestea nu pot provoca daune semnificative. Pentru cele mai bune rezultate, programati controalele dentare.

Igiena orala la clinica

Igiena orala este dedicata îndepartarii placii si a tartrului de pe suprafetele dentare, prin utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete, îndepartarea petelor, îndreptarea radacinilor, lustruirea dintilor, aplicarea etansantelor de fisura, aplicarea desensibilizantilor, aplicarea si îndepartarea pansamentelor parodontale si educatia sanitara orala. Ea include:

Curatari

De aici începe sanatatea dentara! Nu exista niciun înlocuitor pentru îndepartarea fizica a placii dentare si a tartrului cauzatoare de boli ale dintilor – în special în zonele greu accesibile pe lânga linia gingiilor. De aceea, curatarile profesionale periodice sunt atât de importante pentru sanatatea ta.

Sigilante dentare

Aceste acoperiri de plastic invizibile umplu canelurile minuscule ale dintilor din spate, astfel încât sa nu devina refugii pentru bacterii. Acestea formeaza o suprafata mai neteda si mai usor  de curatat împiedicînd formarea cavitatilor si necesitatea umplerii ulterioare.

Albirea a dintilor

Albirea dintilor va fac dintii mai stralucitori! Va oferim optiuni de albire a dintilor în cabinet, in cca 3 ore, sau acasa. Dumneavoastra decideti metoda de albire care vi se potriveste cel mai bine, rezultatele sunt aceleasi!
Produsele de albire pe care le folosim sunt considerate cele mai bune de pe piata si duc la o sensibilitate mai mica decât altele.
Va recomandam albirea dintilor dupa o curatare profesionista pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Investigatii cu Raze X

Razele X permit medicilor nostri sa caute semne ale unor probleme dentare care nu sunt vizibile cu ochiul liber, cum ar fi cavitatile dintre dinti si probleme sub nivelul gingiei.

Tratament cu fluor

Procedura utilizata pentru prevenirea cariilor dentare si pentru reducerea sensibilitatii dintilor, în care se aplica un gel cu fluor ridicat pe suprafetele dintelui. Acest compus chimic actioneaza asupra smaltului dintilor remineralizându-l si consolidându-i structura.

Întretinerea tratamentelor dentare

Vizitele periodice la medicul dentist sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii dentare. În timpul consultarii, sunt evaluate implanturi, coroane, poduri sau proteze fixe pe dinti sau implanturi, precum si restaurari, aparate dentare si devitalizari pentru a diagnostica precoce eventualele complicatii.

Program special pentru mame si copii mici

Monitorizarea si controlul sanatatii orale a copiilor mici si a mamelor lor pot preveni pierderi dentare premature. În timpul sarcinii, femeile sufera modificari hormonale, care le afecteaza sanatatea orala. La copiii mici, faza de dezvoltare a structurilor dentare este momentul ideal pentru a interveni, daca este nevoie!

Program de prevenire timpurie a cariilor

Începeti curatarea zilnica a dintilor imediat ce erupe primul dinte al copilului dumneavoastra. Vizitati un medic stomatolog atunci când primul dinte erupe sau cel mult 12 luni pentru a stabili un program cuprinzator de prevenire a sanatatii orale pentru copilul dumneavoastra.

Protectii bucale

O protectie bucala facuta la comanda, prescrisa de medicul stomatolog poate fi purtata în timpul activitatilor sportive pentru a va proteja. Protectiile gurii sunt utilizate si pentru a trata macinarea dintilor (bruxism), care pot macina dintii si pot contribui la tulburarea articulatiei temporomandibulare.

Programeaza-ti vizita de evaluare acum, cu telefon la Kara Dent: 0752 723 368

Galerie foto
  • ...