Kara Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Ortodontie

Putini oameni au norocul sa se nasca cu dinti perfecti. Tratamentul ortodontic are un dublu obiectiv: functional – poate corecta deformarile maxilarului si pozitia defectuoasa a dintilor (dinti strâmbi, dinti suprapusi) si estetic – pentru un zâmbet frumos

La Kara Dent, oferim planuri de tratament personalizate folosind aparate ortodontice care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Aparatele dentare pot fi aparate mobile (trainer) sau aparate fixe (bracket) recomandate pentru dentitia definitiva:

  • aparat fix metalic
  • aparat fix fizionomic
  • invisaligner

Ortodontia nu are limita de vârsta. De la mic la mare, putem trata copii de la vârste de 6 ani, dar si adulti. Cu cât mai devreme tratam problema cu atât avem la dispozitie mai multe optiuni de tratament. O prima vizita la medicul ortodont e recomandata pentru copii la vârsta de 6-7 ani.

Înainte de a recomanda un tratament ortodontic specific, medicul ortodont va recomanda tratarea oricaror afectiuni dentare preexistente, cum ar fi boala gingiilor, placa în exces si cariile dentare.

Alinierea dentara defectuoasa poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii orale si uneori chiar a sanatatii generale: vorbire neclara, halitoza (respiratie neplacuta), tulburari digestive, tulburari ale articulatiei maxilare si chiar în unele cazuri, apnee în somn. În plus, dintii pozitionati defectuos pot fi mai predispusi la deteriorare, odata cu vârsta, astfel ca tratamentul ortodontic poate preveni o serie de afectiuni actuale si viitoare.

Adolescenta este un moment excelent pentru a începe tratamentul ortodontic, deoarece adolescentii fiind înca în perioada de crestere, deplasarea dintilor sau a maxilarelor prin montarea aparatelor ortodontice este mult mai usoara.

Durata tratamentului va depinde de mai multi factori, cum ar fi cooperarea adolescentului cu medicul ortodontic si gradul problemei de corectat.

Adultii pot beneficia de aparate  ortodontice?

În afara aspectului esteticic , dintii aliniati necorespunzator pot provoca, de asemenea, dificultati de muscatura, mestecare si articulare. Dintii drepti tind sa fie mai sanatosi si ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate inclusiv:

  • reducerea tartrului si a cariilor dintilor
  • scaderea probabilitatii de dezvoltare a bolii parodontale
  • reducerea tulburarilor digestive

Misiunea noastra este de a ajuta pacientii de toate vârstele sa obtina zâmbete sanatoase si frumoase printr-un tratament ortodontic de calitate. Indiferent de metoda de tratament ortodontic pe care o alegeti, echipa noastra de specialisti în ortodontie vor colabora cu dumneavoastra pentru a avea un tratament corespunzator.

Reabilitarea orala 

Reabilitarea orala este reprezentata de un complex de interventii stomatologice care au ca scop refacerea functiei aparatului dento-maxilar. Rezolva atat dezechilibrele cauzate de lipsa sau deteriorarea dintilor cat si problemele aparute in articulatia temporo-mandibulara.

Galerie foto
  • ...