Junior & Family Dental Center - Clinica stomatologica Bucuresti

Ortodontie - Aparat Dentar

Ortodontia reprezinta tratamentele stomatologice care asigura alinierea dintilor si asezarea lor în pozitia corecta a maxilarelor, prin purtarea aparatelor dentare. În acest fel se rezolva nu doar o problema estetica, ci si una de sanatate dentara, întrucât dintii înghesuiti sau gresit aliniati pot crea afectiuni dentare si gingivale pe termen lung.

Aparatul dentar ortodontic este accesibil copiilor înca de la vârsta de 7 ani. Contrar presupozitiilor, nu este niciodata prea târziu pentru a purta aparat dentar, ba dimpotriva, acesta poate fi purtat si este recomandat inclusiv la vârsta adulta. În plus, tratamentul dentar ortodontic este recomandat deoarece, pe termen lung, malformatiile favorizeaza formarea tartrului, aparitia cariilor si poate cauza aparitia unor defecte de natura functionala (îngreunarea masticatiei, a vorbitului si a respiratiei).

Ca orice demers medical, si tratamentul ortodontic implica o serie de scopuri, obligatii, limite si riscuri terapeutice. În vederea diagnosticarii si elaborarii planului de tratament sunt obligatorii urmatoarele examene paraclinice: modele de studiu, ortopantomografie, teleradiografie de profil.

La Junior&Family Dental Center, tratamentele ortodontice sunt însotite de informatii complete care sa ofere pacientilor sau parintilor toate caracteristicile acestui tip de tratament, pentru a asigura desfasurarea în bune conditii a tratamentului. Aceasta înseamna ca, pentru reusita tratamentului, pacientul trebuie sa îsi asume o serie de responsabilitati.

Responsabilitati:

  • mentinerea unei igiene orale perfecte pe întreaga durata a tratamentului ortodontic;
  • respectarea duratei tratamentului: un tratament ortodontic dureaza, în medie, 2 ani;
  • asumarea extractiilor în scop ortodontic: în urma examenului clinic si a masuratorilor paraclinice poate sa apara necesitatea extractiei unor dinti integri pentru a face spatiu pentru alinierea dintilor frontali;
  • reducerea consumului de dulciuri si de alimente dure sau lipicioase.

La sfârsitul tratamentului ortodontic activ este indicata purtarea unor aparate de contentie. Contentia reprezinta stabilizarea rezultatelor obtinute în urma tratamentului, pentru a permite mentinerea lor pe termen lung.

Galerie foto
  • ...