Instalator Bucuresti - Instalatii sanitare, termice, electrice si zugraveli

Instalatii apa canal

Aveti o casa in constructie si ati ajuns la realizarea instalatiilor de apa canal? Sau doriti sa refaceti traseul deoarece vechiul traseu nu mai este functional? Echipa de instalatori apa canal de la InstalatorBucuresti.com va poate ajuta in toate aceste aspecte cat si cu realizarea proiectului.

Instalatiile de apa si canalizare sunt esentiale pentru functionarea corecta a oricarei locuinte, fie ca vorbim de apartamente la bloc sau case. Prin aceste tipuri de instalatii se asigura furnizarea de apa potabila si eliminarea apelor uzate in mod eficient, fara probleme.

Dar, pentru a preveni problemele de functionare si pentru a beneficia de apa potabila, sigura si de calitate, este imperios necesar ca sistemele de apa si canalizare sa fie montate si intretinute in mod corespunzator.

Din acest motiv, ar trebui sa lucrati doar cu profesionisti calificati si autorizati pentru orice probleme legate de apa si canalizare. Noi avem experienta si expertiza necesara pentru a asigura de fiecare data instalatii de calitate, sigure si durabile in timp.

 Cel mai important aspect la o instalatie de canalizare il reprezinta inclinatia traseului care trebuie sa fie intre minim 1 cm si maxim 1,5 cm/ml. Apoi suportul efectuat dintr-un strat de nisip cu o grosime de minim 20 cm atat sub, cat si deasupra tevilor de drenaj pentru apa canal.Acesta are rolul de a prelua miscarile telurice si de a preveni demufarea lor cat si mentinerea indicelui de panta a tronsoanelor. Nu este de neglijat nici montarea pieselor de curatare. Acestea trebuie montate la o distanta de maxim 10 m intre ele.In functie de adancimea la care se monteaza magistrala sau de intensitatea si greutatea traficului ce se desfasoara deasupra tronsonelor de canalizare trebuie montate obligatoriu tevi de minim SN4 tip pvc .Pentru subsoluri, nise sau trasee interioare se pot folosi tevi din PP-SN2.La capitolul traseelor de alimentare cu apa ne bucuram de noile materiale tip PEHD ( PEID )Caracteristici instalatii apa canal

  • rezistenta la presiuni inalte,
  • usor de transportat,
  • usor de montat
  • nu fac depuneri pe interior,
  • nu corodeaza,
  • nu sunt toxice,
  • durata de viata de minim 50 de ani.

Pentru traseele de instalatii apa canal care sunt in afara cladirilor cel mai important aspect il reprezinta adancimea la care se face instalarea. Teava trebuie sa fie ingropata la o adancime in pamant de minim 90 cm acolo unde temperaturile scazute nu pot avea efect de inghet asupra tevilor pentru a intrerupe alimentarea cu apa a locuintei. Imbinarile si deviatiile se pot face prin lipitura sau cu piese prin imbinare mecanica.

Tipuri de instalatii de apa si canal

Exista doua mari tipuri de astfel de instalatii. In primul rand vorbim despre instalatii interioare, cele pe care le regasim in baie si in bucatarie. Acestea sunt utilizate pentru apa potabila, dar si pentru eliminarea apelor uzate.In al doilea rand avem instalatiile exterioare, cum sunt cele de canalizare si ape pluviale, folosite in principal pentru eliminarea apelor din zonele exterioare ale cladirii. De asemenea, acestea sunt importante si pentru prevenirea inundatiilor.

Daca aveti probleme legate de instalatiile de apa si canal, fie ele interioare sau exterioare, ne puteti apela cu incredere. Instalatorii nostri au experienta in acest domeniu si sunt gata pentru interventii rapide. Identificam si remediem rapid orice problema legata de instalatia de apa si canal, indiferent de cat de simpla sau complexa este aceasta.

Galerie foto
  • ...