Instalator Bucuresti - Instalatii sanitare, termice, electrice si zugraveli

Montaj calorifer

Pentru montaj calorifer sau reparatii calorifer apelati cu incredere serviciile de la InstalatorBucuresti.com. Atunci cand urmeaza instalarea unui calorifer, este posibil sa aveti nevoie de schema montaj calorifere tur retur, cheie montaj calorifer sau detalii despre cote montaj calorifere. Acestea sunt instrumente si concepte cu care noi lucram, asa ca daca ne veti cere sa va ajutam cu montarea unui calorifer, nu mai trebuie sa va bateti capul cu chestiunile tehnice.

Cum alegem caloriferul potrivit?

Tehnologia moderna aduce noi elemente in viata noastra si nu sunt putine situatiile in care suntem confuzi si chiar nu stim ce varianta sa alegem. Apelam la vecini, la cunostinte, ba chiar si mesterii din domeniu au pareri si pareri. Intrebam in stanga si in dreapta cu speranta ca o sa primim sfatul corect dar primim mai multe pareri si devenim si mai confuzi…

Sa le luam pe rand:

Montaj calorifere din aluminiu

Intr-o gama variata de culori caloriferele din aluminiu vin si cu un design modern si diversificat, sunt modulare si iti poti stabili dimensiunile dorite functie de ingustimea sau generozitatea spatiului destinat. Sunt usoare si se monteaza eficient pe orice suport,indiferent ca este caramida poroterm, bca, osb sau perete de rigips.

Destinatia lor este ideala pentru casele de vacanta pentru ca un spatiu de locuit care nu este incalzit permanent are obligatoriu nevoie de calorifere din aluminiu pentru a face transferul termic intr-un timp cat mai scurt. Se preteaza la fel de bine si la casele locuite permanent si o sa va explicam de ce:

Sa ne imaginam ca avem o cabana la munte si ajungem vineri pentru a ne petrece un weekend sau un concediu placut. Avem in locuinta o temperatura scazuta si pornim centrala pentru a ne bucura de confortul termic. Caloriferele din aluminiu se vor incalzi instant si vor incepe sa degaje caldura in locuinta. De asemenea dupa ce ne terminam concediul si oprim centrala ele nu vor mai degaja o caldura inutila.

In cazurile in care sunt folosite in locatiile unde domiciliem, ne putem bucura de asemenea de calitatile caloriferelor din aluminiu si putem micsora consumul energetic prin coborarea temperaturii ambientale atunci cand plecam la serviciu si restabilirea temperaturii ambientale intr-un timp foarte scurt atunci cand revenim acasa.

Acest lucru se intampla gratie transferului termic foarte rapid pe care-l fac caloriferele din aluminiu.

Dezavantaje calorifere din aluminiu

In situatiile unde avem instalatia termica facuta pe tevi de cupru, legatura dintre calorifere si cupru trebuie evitata din cauza reactiei chimice nefavorabile si se efectueaza cu piese intermediare din material neutru.

Montaj calorifer tip otel panou

Caloriferele tip otel panou si-au schimbat radical infatisarea si le gasim extrem de atractive pe culori diferite si modele variate. Lustruite si finisate pana la gradul de otel oglinda, vopsite negru mat sau in traditionalul alb, cu o greutate medie si cu un pret accesibil, ele raman in centrul atentiei si sunt cel mai des intalnite in locuintele noastre.

Sunt fabricanti care ofera chiar si garantie de 10 ani pentru produs. Cu un transfer termic foarte bun, caloriferele tip otel panou raman o solutie optima pentru orice destinatie locuibila.

Dezavantaje calorifer tip otel panou

Pentru peretii de rigips trebuie acordata o atentie sporita la montaj si se folosesc suporti speciali pentru intaritura.

Montaj calorifer de fonta

In afara faptului ca au un aspect retro si se potrivesc pentru persoanele boeme, ca au o durabilitate foarte mare si ca in momentul in care s-a intrerupt alimentarea cu agent termic au o inertie termica foarte lunga(se pastreaza calde pe o perioada indelungata), la capitolul avantaje nu sunt foarte multe lucruri de enumerat despre caloriferele de fonta.

Dezavantaje montaj calorifer de fonta

Au o inertie termica foarte grea(timpul de incalzire este foarte mare), sunt colturoase si foarte periculoase in special pentru copii, dupa o utilizare foarte indelungata se pot infunda din cauza depunerilor pe care le poate face fonta pe interior.

Sunt greu de manipulat si de montat, destul de scumpe ca pret de achizitie. Ca montaj calorifere, acestea necesita un suport solid. Nu se pot monta pe suport de gips caton.

Putem executa un proiect complet de instalatii termice, inclusiv montaj calorifer, proiectare, punere in functiune, intretinere centrale termice. Contactati-ne si spuneti-ne in ce locatie sa venim sa va ajutam.

Galerie foto
  • ...