Glamour Dental Clinic-stomatologie Bucuresti

Estetica dentara - Albirea dintilor

Ce este estetica dentara? 

Estetica dentara este o ramura a stomatologiei provenita din dorinta pacientilor de a avea un zambet cat mai atragator, prin intermediul sau, ajutand aspectul dintilor sa ajunga cat mai aproape de perfectiune.

Ce cuprinde estetica dentara?

Estetica dentara cuprinde albirea dintilor, piercing-ul dentar, fatetele dentare si orice alta operatiune venita sa infrumuseteze aspectul dintilor.

Este necesara albirea dintilor?

Pentru a recapata albul natural al dintilor sunt suficiente detartrajul si periajul pofesional. Daca nuanta naturala de alb nu este pe placul dumneavoastra puteti apela la albirea profesionala.

Afecteaza albirea profesionala sanatatea dintilor?

La ora actuala exista pe piata o gama extrem de variata de produse destinate albirii dintilor. Pentru siguranta sanatatii dumneavoastra va recomandam doar albirea realizata de catre specialistii in domeniu. Atat albirile de proasta calitate, cat si albirile repetate, in timp, pot afecta smaltul dintilor. Clinica noastra stomatologica foloseste doar kit-uri profesionale de albire a dintilor in conformitate cu ultimele norme si standarde in domeniu.

 

Ce este piercing-ul dentar?

Piercing-ul dentar consta in amplasarea unui stras de mici dimensiuni, fara a afecta sanatatea si integritatea dintilor, dandu-i acestuia stralucire si personalitate. Aceasta se face printr-o procedura lipsita total de durere. Un avantaj al acestei proceduri este faptul ca se poate renunta la el foarte usor.

 

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare constituie cel mai apreciat procedeu de estetica dentara din lume, datorita faptului ca, atunci cand sunt fatetati toti dintii, permite pacientului alegerea oricarei nuante de alb isi doreste. Ele constau in niste foite subtiri de ceramica ce se lipesc pe suprafata dintilor, dupa slefuirea unei suprafete foarte subtiri a lor. Ele reprezinta un remediu pentru dintii cu aspect inestetic, patati, tociti, sparti sau spatiati. Doar medicul stomatolog este in masura sa decida daca fatetele sunt necesare in cazul dumneavoastra, in functie de istoricul medical pe care il detineti.

Care sunt etapele fatetarii dentare?

Intr-o prima etapa se face o simulare. Se ia o amprenta a ambelor arcade care se trimite laboratorului de tehnica dentara impreuna cu indicatiile precise privind viitorul aspect al dintilor. Se toarna modelele si se fac niste simulari ale fatetelor finale. Acestea vor fi confectionate din acrilat sau compozit. Aceasta etapa este optionala, dar este recomandata in cazul fatetarilor totale pentru prefigurarea rezultatului final.

Etapa urmatoare consta in pregatirea dintilor. Acestia sunt pregatiti prin indepartarea unui strat foarte subtire de smalt (0,4-0,7 mm). Aceasta etapa este importanta pentru a nu se modifica grosimea dintilor prin aplicarea de fatete si pentru o mai buna rezistenta a acestora.

Cand este vorba de o fatetare partiala (doar cativa dinti), se tine cont de culoarea naturala a dintilor. Cand vorbim de o fatetare totala, acest aspect il va decide in totalitate pacientul.

Trebuie insa tinut cont de culoarea tenului si a parului, a aspectului general al fetei.

In cabinetul stomatologic se confectioneaza fatetele temporare care vor fi lipite pe dintii slefuiti pana la confectionarea fatetelor finale. Acestea sunt foarte fragile si trebuie foarte bine protejate.

Pasul final este cel mai important si consta in fixarea fatetelor ceramice. Daca aspectul si culoarea sunt cele dorite de catre pacient, acestea sunt fixate cu un adeziv foarte puternic.

 

Cum se ingrijesc fatetele dentare?

Intretinerea lor este simpla, trebuie respectata doar o igiena riguroasa, evitand pastele de dinti abrazive, detartajul si periajul profesional fiind efectuate de doua ori pe an.

Galerie foto
  • ...