Glamour Dental Clinic-stomatologie Bucuresti

Implantologie - Implant dentar

Zambetul reprezinta cartea de vizita a fiecaruia dintre noi. Dincolo de estetica, atat sanatatea, cat si functionalitatea dintilor, au un impact major asupra calitatii vietii de zi cu zi.

Prin experienta si tehnologia moderna de care dispunem dorim sa contribuim la redarea increderii in dumneavoastra, recomandandu-va in spatiile edentate ( care prezinta dinti lipsa), cea mai inovatoare metoda de refacere a dintilor, aceasta fiind reprezentata de implantul dentar.

Ce este acela un implant dentar?

Implantul dentar inseamna inlocuirea completa (atat coroana dintelui cat si radacina) a unui dinte natural extras cu un element din titan care sa inlocuiasca radacina si o coroana protetica cu un aspect extrem de natural ,care sa inlocuiasca coroana naturala redandu-i acestuia functionalitatea anterioara.  

De ce reprezinta implantul dentar cea mai buna solutie? Implanturile dentare nu imbunatatesc doar aspectul zambetului tau, acestea impiedica aparitia efectelor negative rezultate in urma pierderii dintilor. Stiai ca pierderea dintilor poate provoca probleme articulare, disfunctii, asimetrii si in final dezechilibre la nivelul intregului organism? Implantul dentar este cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa!

Implantul este un element independent, total diferit fata de puntea dentara. In cazul puntilor dentare este necesara slefuirea dintilor invecinati, a caror viata este automat scurtata, acestia nemaiputand ramane intacti. In cazul implantului dentar acest lucru nu se intampla.

In ce consta diferenta dintre implanturi?

Oferta actuala de implanturi dentare existenta pe piata este una foarte variata, existand implanturi de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe. Pretul unui implant este reflectat in calitatea implantului, a componentelor sale, dar si in calitatea si complexitatea interventiei chirurgicale. Un mare avantaj pe care il oferim pacientilor il reprezinta plata divizata pentru fiecare etapa.

Un implant dentar ieftin presupune un risc pentru pacient, de aceea in clinica noastra folosim doar materiale de foarte buna calitate, astfel incat pana in prezent nu am avut decat cazuri rezolvate cu succes in procent de 100%.

Ne remarcam prin experienta, tehnologie si performanta, iar calitatea materialelor utilizate reprezinta cartea noastra de vizita.

Care este limita de varsta pentru inserarea implanturilor?

Nu exista limita de varsta, ceea ce conteaza este doar starea de sanatate a pacientului. Pentru acesta sunt necesare niste investigatii inaintea actului chirurgical, examen radiologic constand in computer tomograf si analize hematologice.  

Care sunt etapele inserarii implantului dentar?

Prima etapa este cea de inserare efectiva a implantului. Aceasta procedura este nedureroasa pentru pacient, se executa sub anestezie locala, pacientul fiind constient pe tot parcursul interventiei. Durata medie este de 20-40 minute, in functie de complexitatea interventiei chirurgicale. In cazul in care exista resorbtie osoasa, se va folosi suplimentar material de aditie osoasa pentru a asigura stabilitatea implantului.

Indicatiile post-chirurgicale, pe cat sunt de usor de respectat, pe atat sunt de importante. Acestea sunt la indemana oricui, iar controalele regulate sunt indicate ca la orice dinte sanatos, de altfel.

Dupa aceasta etapa urmeaza o perioada de osteointegrare, reprezentata de un interval de 4-6 luni, perioada in care implantul este acceptat de organism si formeaza os in jurul lui.

Ultima parte este partea protetica, cea in care se lucreaza efectiv dintele nou pe radacina nou formata.

Acolo unde nu mai exista deloc dinti avem ca soluti salvatoare varianta de punte protetica totala pe implanturi.

Indiferent de varianta care vi se potriveste veti avea doar avantaje, constand in primul rand in sanatate, apoi estetica si confort, permanenta si fiabilitate.

Galerie foto
  • ...