Electrical Connect (EL-CON) Instalatii electrice civile si industriale - Bucuresti

Sisteme de detectie si alarmare la incendiu

Sisteme de Detectie Incendiu

Sistemele de detectie incendiu contin echipamentele de detectie incendiu si avertizare cu ajutorul semnalelor venite de la detectorii de fum, de temperatura si de la butoanele de averizare manuala a incendiului.

EL-CON poate furniza un sistem de securitate integrat ce implica atât instalarea unei tehnici, de ultima generatie, de detectie a incendiului cât si proiectarea si instalarea, acestea realizându-se de catre inginerii nostri din departamentul tehnic.

Solutii tehnice detectie – incendiu oferite de SEL-CON :

  • Centrale detectie incendiu adresabile sau conventionale;
  • Detectoare fum optice, cu ionizare, cu spot reflexiv in infrarosu, tip bariera in infrarosu, prin aspiratie;
  • Detectoare de temperatura, de monoxid de carbon, de flacara, de substante periculoase;
  • Module adresabile, repertoare si emulatoare, izolatoare de bucla, electromagneti si elemente de blocare acumulatori;
  • Sirene si indicatoare optice de semnalizare, butoane de panica.
  • Principala componenta a unui sistem de detectie incendiu este centrala de incendiu. Puteti opta pentru una din cele doua tipuri de centrala existente conventionala sau adresabila. Diferenta intre cele doua fiind modalitatea de conectare a detectorilor, numarul acestora, citirea si interpretarea informatiilor.

    Centrala conventionala: supravegheaza semnale de stare venite de la detectorii de fum, temperatura, de la butoanele de avertizare manuala a incendiului sau din raportarea schimbarilor de stare. Detectorii de fum sunt conectati la intrarile centralei, definite ca zone, si sunt corelati cu zonarea obiectivului. Acest tip de centrala se utilizeaza atunci cand numarul detectorilor de fum este mic.

    Centrala adresabila. Principalul avantajul este usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor. Prin intermediul modulelor adresabile, la centrala pot fi conectati detectori conventionali sau alte tipuri de dectectori incendiu (gaz, monoxid de carbon etc.). Fiecare detector are o adresa si se conecteaza pe o bucla. Acest tip de centrala se recomandata pentru obiectivele mijlocii si mari.

    Galerie foto
    • ...