Clinica ORL Dr. Mocanu Bucuresti

Rinoplastia

 Rinoplastia este operatia de remodelare a nasului.    

 

 Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sã modifice vârful sau cocoasa sau sã modifice unghiul dintre nas si buza superioarã. Deasemenea poate corecta malformatii sau

 

defecte post traumatice, deviatiile in ax, înlãturând si problemele respiratorii.      Inca de la inceput trebuie sa insistam asupra recomandarii de a efectua operatia de remodelare a nasului intr-un serviciu specializat de ORL. Nasul este un organ cu importante functii in procesul respirator (purificare, incalzire, umidificare a aerului, etc). Orice interventie estetica asupra lui poate avea efecte adverse nedorite (obstructie nazala permanenta prin sinechii, respiratie sueratoare prin perforatii septale anterioare, prabusirea varfului nasului prin lipsa sprijinului anterior etc.), modificand ciclurile fiziologice in care nasul este implicat si transformand pacientul intr-o persoana cu un aspect superb, dar cu vesnice probleme in sfera ORL. Medicul ORL-ist va avea intotdeauna in vedere aspecul functional alaturi de cel estetic.      

 

Înainte de a decide asupra operatiei, gânditi-vã bine la asteptãrile dumeavoaastrã si discutati acest lucru cu chirurgul. Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care cautã o îmbunãtãtirea si nu perfectiunea in ceea ce priveste înfãtisarea lor.     

 

 Într-un caz din 8 este necesarã o reinterventie de exemplu pentru corectarea unor neajunsuri. Aceste cazuri sunt imprevizibile si pot apãrea si la cei mai experimentati chirurgi, operatia de corectie fiind minimã. Toate operatiile au un risc. Pot apãrea anumite complicatii ca : infectii, hemoragii si reactii adverse la anestezie. Riscurile complicatiilor se pot reduce prin respectarea strictã a instructiunilor pre si post operatorii. Cicatricile în operatia de rinoplastie inchise in mod normal sunt total invizibile.     

 

 Varsta minima a candidatilor pentru rinoplastie: 18 ani.

Galerie foto
  • ...
  • ...