Dental France-cabinet stomatologic- Pipera

Ortodontie si ortopedie dento-faciala

Ortodontie este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul malocluziilor – alinierea si indreptarea dintilor, dar mai ales incadrarea armonioasa a acestora pe bazele osoase.

Pozitionarea anormala a dintilor nu afecteaza doar fizionomia, ci favorizeaza si retentia alimentelor, impiedica efectuarea unei igiene corecte, ducand la aparitia precoce a cariilor. In afara de prejudiciul adus esteticii, care este rapid observat de catre pacient, malocluziile dentare determina aparitia unor afectiuni parodontale, explicate prin suprasolicitarea sau absenta solicitarilor pe anumite grupuri de dinti. De pilda, daca pacientul nu musca pe anumiti dinti, acestia vor fi privati de stimularile fiziologice din timpul masticatiei, ceea ce duce, in timp, la acumularea de placa bacteriana si tartru, urmate de carii si inflamatie gingivala si afectiuni parodontale profunde. De asemenea, prin lipsa contactelor dintre dintii antagonisti, eficienta masticatiei este diminuata iar din aceasta cauza ne putem confrunta, in timp, cu afectiuni digestive.

Intr-o societate in care imaginea conteaza, cautam cele mai bune solutii de a ne crea o imagine perfecta, fara cusur. Si zambetul nostru suporta aceleasi exigente, deoarece cu totii ne dorim un zambet frumos si sanatos care sa faca diferenta. De aceea, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand functionalitatea danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar factorul estetic. Dental France urmareste in primul rand intr-un tratament ortodontic obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers.

Exista multe tipuri de aparate atat fixe, cat si mobile, pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor. Aparatele ortodontice functioneaza prin exercitarea unei presiuni usoare asupra dintilor si maxilarelor. In functie de severitatea problemei dvs., medicul dentist va recomanda tipul de aparat corespunzator.

Galerie foto
  • ...