Dentexpert Magic -clinica stomatologica - Bucuresti

Protetica dentara fixa si mobila

O lucrare protetica este o piesa care inlocuieste un organ sau o parte a corpului. In cazul nostru, inlocuirea dintilor pierduti se face cu lucrari protetice. Cabinetele noastre executa toate tipurile de lucrari protetice, exceland in cele total fizionomice, din ceramica (portelan).

Lucrarile protetice fixe

Coroanele dentare si protezele partiale fixe, asa numitele punti sau “poduri”, sunt lucrari protetice care se fixeaza de dinti sau implanturi prin intermediul unor cimenturi. Ele pot acoperi unul sau mai multi dinti, de multe ori ocupand si spatiul ramas in urma pierderii unui dinte. Acestea sunt de preferat protezelor mobilizabile, fiind mult mai fiziologice si usor de suportat de pacienti.

Materialul folosit in clinica stomatologica Dentexpert Magic este ceramica dentara, cunoscuta si sub numele de portelan. Ceramica este materialul cu compatibilitatea cea mai buna cu organismul uman. Are rezistenta similara cu a smaltului dentar, fizionomia impecabila, rezistenta crescuta in timp si, foarte important, nu isi modifica culoarea (nu imbatraneste) ca alte materiale.

Cabinetele stomatologice Dentexpert Magic va ofera materialele cele mai bune existente pe piata, care sunt puse in valoare de experienta medicilor nostri. Ceramica poate avea ca suport un schelet metalic (varianta clasica) sau de oxid de zirconium (varianta moderna – ceramica integrala).

Lucrari protetice mobilizabile

Acestea sunt piese protetice mentinute pe dinti cu ajutorul crosetelor sau a unor sisteme speciale precum capsele, magnetii, telescoapele, etc. In cazul in care pacientul nu indeplineste conditiile pentru realizarea unei lucrari fixe, refacerea integritatii arcadei dentare se poate realiza cu ajutorul lucrarilor mobilizabile. Desi s-au folosit foarte mult timp si inca se mai folosesc, ele pot aplica forte nefiziologice asupra dintilor restanti, rezultatul in timp fiind unul nefavorabil. Astfel, tendinta este de aplicare a celor mai sanatoase metode terapeutice pentru pacienti, la ora actuala insemnand implantul dentar.

Lucrari protetice mobile

In cazul lipsei totale a dintilor se poate opta pentru o proteza totala sau mobila. Tratamentele moderne realizate in clinica stomatologica Dentexpert Magic incearca sa reduca utilizarea protezelor mobile, inlocuindu-le cu protezarea pe implanturi dentare. Metoda este mult mai fiziologica, mai usor de integrat, mai comoda si mai eleganta.

Galerie foto
  • ...