Construieste-ti viata - Sanatate psiho-comportamentala

Consiliere in cariera

este un tip de consiliere care poate ajuta o persoana sa aleaga, sa schimbe sau sa renunte la o cariera si este disponibila în orice etapa de viata.

Cariera este de multe ori unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii unui adult si debutul într-o noua cariera, fie pentru prima data, a doua oara sau oricând dupa aceea, poate fi un eveniment stresant, mai ales când exista dificultati economice.

Un specialist poate ajuta prin prezentarea si discutarea optiunilor de cariera potentiale ale clientului.

Ce este consilierea carierei?

O mare parte din viata unii oameni o petrec la locul de munca, dar unele studii au aratat ca numai jumatate dintre acestia sunt multumiti de joburile lor. Stresul de la locul de munca poate conduce la anxietate sau depresie, asadar descoperirea unei cariere împlinite este important pentru bunastarea mentala.

Atunci când trebuie sa alegem cea mai potrivita cariera sau atunci când un job se dovedeste a fi nesatisfacator sau frustrant, un specialist ne poate ajuta. Consilierea în cariera poate ajuta pe oricine doreste sa îsi schimbe actuala cariera, sa paraseasca definitiv câmpul muncii sau sa exploreze noi modalitati de a fi mai multumit de cariera prezenta.

Alegerea carierei

Alegerea unei cariere este o sarcina importanta, dar în acelasi timp, poate fi una dificila. Este posibil sa nu fie usor sa decizi ce tip de job ti s-ar potrivi cel mai bine si, de aceea, consilierea în cariera este considerata un pas important atunci când vrei sa te axezi asupra unei cariere permanente

Galerie foto
  • ...