Construieste-ti viata - Sanatate psiho-comportamentala

Teoria mintii

Teoria mintii reprezinta capacitatea de a deduce starile mentale ale altor oameni (gândurile, convingerile, dorintele, intentiile, etc), precum si capacitatea de a folosi aceste informatii pentru a interpreta ceea ce spun acestia, de a întelege comportamentul lor si de a anticipa ceea ce vor face în continuare.

În general, persoanele cu Tulburare de spectru autist (TSA) au performante slabe în comparatie cu colegii lor de vârsta si de limba la teste concepute nu numai pentru a evalua capacitatea lor de a atribui credinte false, ci si pentru a deduce credintele si emotiile altora într-o varietate de contexte sociale si situationale.

Programul terapeutic se adreseaza copiilor si adolescentilor diagnosticati cu autism înalt functional, sindrom Asperger, ADHD sau anxietate sociala.

Prin acesta se urmareste îmbunatatirea teoriei mintii, având drept consecinta cresterea capacitatii de întelegere a contextelor sociale în cazul indivizilor care au dificultati în gestionarea relatiilor interumane si a situatiilor ce decurg din acestea.

Galerie foto
  • ...