Confort Dent-cabinet stomatologic-Bucuresti

Lucrari protetica dentara

Daca un lucru merita facut, atunci merita facut bine. Acest dicton se potriveste foarte bine pentru a descrie munca medicilor dentisti din cabinetul nostru stomatologic pentru reconstituirea unui dinte distrus de carii ori fracturat din varii motive.

Pentru redarea formei naturale a dintilor se folosesc coroanele dentare,  solutie actuala aflata la indemana pacientilor care vor sa-si refaca dintii deteriorati. Coroanele dentare sunt invelisuri ce redau forma si culoarea dintilor naturali, realizate din diverse materiale, si care preiau functiunile dintilor permanenti.

 

Cand folosim coroanele dentare?

In general, dintii afectati de carii in proportie mai mare de 50% trebuie protejati  prin adaugarea unei coronare. Multi pacienti se prezinta la stomatolog mult prea tarziu, cand dintii lor prezinta leziuni carioase extine, astfel incat obturatiile si incrustatiile sunt metode de tratament care nu mai confera rezistenta dintelui.

 

Dintii fracturati care nu pot fi refacuti cu ajutorul materialelor compozite pot fi reconstituiti cu aceste coroane dentare.

 

Pacientii care obisnuiesc sa-si scrasneasca dintii ori cei care au o dentitie suspusa unei eroziuni agresive, pot avea probleme serioase cu deterioararea danturii. In acest caz, coroanele dentare sunt o solutie perfecta pentru restaurarea dintilor afectati.

 

In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti veti fi indrumati de specialistii nostri spre un astfel de tratament atunci cand acesta se impune.

 

Ce coroane dentare aleg?

In functie de materialele din care sunt realizate, coroanele dentare pot fi metalice, din portelan pe suport din metal ori zirconiu, sau doar din portelan.

 

Coroanele din portelan pe suport de zirconiu

Sunt recunoscute pentru estetica lor desavarsita  si  usurinta in purtare, pacientii din intreaga lume recunoscand efectul lor de “dinte natural”. Sunt cele mai utilizate pe plan mondial la ora actuala in zona frontala, tehnologia de care este nevoie in realizarea lor crescandu-le insa pretul.

 

In cabinetul stomatologic ConfortDent veti avea parte de aceste  solutii moderne la preturi accesibile, cat si de garantia calitatii materialelor folosite

 

Atentie la produsele ieftine! Unii producatori scad continutul in oxid de zirconiu pentru a rezulta coroane ieftine, dar cu o stabilitate insuficienta si care nu rezista in timp!

 

Coroanele dentare integral ceramice

 Aspectul lor este asemanator celor enumerate anterior, insa rezistenta lor la spargere este mai mica. De aceea, ele se folosesc pentru refacerea coroanelor unor dinti frontali sau in punti de cel mult trei dinti.

 

 

 

Coroanele dentare din portelan pe metal

Coroanele din portelan pe schelet metalic sunt larg folosite la ora actuala in special in zonele laterale.

Avantajele acestor coroane sunt ca ele sunt rezistente in timp si pot fi lucrate pe aceeasi culoare a dintilor naturali. Dezavantajul lor e legat de faptul ca, in timp, gingia se poate retrage, iar singura parte metalica ce initial intra sub gingie, poate deveni vizibila. Acest lucru le contraindica in zonele frontale, aici fiind inlocuite de cele pe suport de zirconiu. 

 

Coroanele dentare din metal

Culoarea lor inchisa face ca aceste coroane sa fie aplicate, de regula, in zonele laterale ale danturii, in zonele putin vizibile. Pacientii le prefera fiindca aplicarea lor este mai ieftina. Foarte putini stomatologi le mai recomanda fiindca ele contrasteaza puternic cu nuanta alba a dintilor.

 

In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti realizam lucrari protetice total fizionomice ceramic (portelan) pe bont dentar sau implant, reconstituiri corono-radiculare (pivoti) din fibra de sticla, fatete ceramice si proteze totale sau partiale, cu ancorare pe lucrari fixe sau pe implante dentare.

Galerie foto
  • ...
  • ...