Confort Dent-cabinet stomatologic-Bucuresti

Implantologie ( implanturi dentare )

Implantul dentar este o piesa din titan sau din alte materiale (zirconiu), care are forma unui surub si inlocuieste radacina unui dinte natural lipsa. Interventia de introducere a implantului se face sub anestezie locala si dureaza intre 45 si 60 de minute, daca e vorba de un singur implant. Dupa inserare, implantul are nevoie de o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni pentru a se integra complet si armonios in os. Fiindca el nu e altceva decat o radacina artificiala, implantului dentar i se va atasa o coroana dentara, la finalul perioadei recomandate de integrare osoasa. Acest lucru presupune inca 2-3 sedinte la medicul implantolog. Acum  aveti un dinte nou.

 

De ce sa-mi pun implant?

Nimanui nu-i plac spatiile goale create in urma caderii sau extragerii dintilor. Aplicarea implantului dentar si a coroanei dentare va va reda nu numai zambetul curat, ci si increderea in dumneavoastra.

 

Interventia doare?

Datorita anesteziei, plasarea implantului dentar in os nu este dureroasa, tot ce urmeaza sa simtiti este prezenta firelor de sutura.  Dupa expirarea efectului anesteziei ar putea aparea o durere usoara, insa ea poate fi inlaturata cu unul din analgezicele recomandate de medicul implantolog.

 

Oricine isi poate pune implant dentar?

In general, orice persoana care acuza lipsa unor dinti poate urma un tratament de aplicare a implantului dentar. Interventia nu e recomandata, insa, persoanelor sub varsta de 18 ani, din cauza oaselor mandibulare si ale maxilarului aflate in continua crestere. Sanatatea este, insa factorul esential in realizarea acestei alegeri. Pacientii care sufera de diabet zaharat, de anumite afectiuni ale sangelui sau de anumite boli cronice nu pot beneficia de acest tip de tratament. Specialistii cabinetului nostru din Militari vor stabili daca sunteti pregatiti pentru implantul dentar, in urma unei evaluari atente a starii de sanatate.

 

Ce mai trebuie sa stiu inainte de implant?

In urma analizei imaginilor computer tomograf, medicul va poate indica o interventie de adictie osoasa sau una de “sinus lift”, pentru stabilitatea implantului dentar. In urma extractiilor vechi, osul se micsoreaza (se resoarbe), fiind necesara adaugarea de os pentru buna integrare a implantului. De asemenea, la arcada superioara, sinusul maxilar poate sa ocupe locul lasat liber de radacina dintelui scos. In acest caz, medicul va va indica operatia de “sinus lift” (ridicarea membranei sinusului maxilar), recastigand astfel spatiul necesar punerii implantului.

 

Cat dureaza pana voi avea un implant?

Fiecare caz e particular, astfel incat consultatia inaintea efectuarii interventiei este absolut obligatorie. Medicul implantolog va solicita pacientului date despre starea sa generala de sanatate, pentru a stabili daca acesta poate fi un candidat pentru implant. Pacientul e programat ulterior pentru interventie, care dureaza intre 45 si 60 de minute. Dupa aplicarea implantului urmeaza o perioada necesara integrarii oasoase a acestuia, care variaza intre 4 si 6 luni. In acest interval, pacientul se va prezenta la un control postimplant, stabilit la indicatia medicului. Dupa integrarea osoasa, radacina va primi o coroana, tratamentul acesteia fiind distinct, necesitand inca trei sedinte.

 

La ce sa fiu atent dupa aplicare?

Dupa implant, recomandam o igiena orala corespunzatoare. La cea mai grea incercare vor fi supusi insa fumatorii inraiti. Ei trebuie sa renunte la fumat dupa introducerea implantului, intrucat tutunul reduce considerabil durata de viata a acestuia. Lipsa unei igiene orale si fumatul pot duce la periimplantita, cea mai intalnita complicatie postoperatorie, care se manifesta prin inflamare si continua cu infectarea mucoasei si osului din jurul implantului.

Galerie foto
  • ...