Confort Dent-cabinet stomatologic-Bucuresti

Aparate dentare, ortodontie

In Cabinetul stomatologic ConfortDent Bucuresti ortodontia si ortopedia dento-faciala isi gaseste un loc distinct intre specialitatile medicale. Prin metode ortodontice se trateaza atât probleme dentare cât si osoase, pentru a reda frumusetea si functionalitatea danturii dumneavoastra.   Tratamentul ortodontic

Tratamentul ortodontic este recomandat celor care isi doresc îmbunatatirea aspectului general al fetei. Acesta contribuie la pastrarea sanatatii dintilor si a gingiilor, precum si la functionarea corecta a aparatului masticator.

 

Când te adresezi medicului ortodont?

Medicul ortodont trebuie consultat atunci când se observa una din urmatoarele probleme:

  • Dinti înclinati spre înafara
  • Dinti înghesuiti
  • Dinti asimetrici
  • Muscatura nu e buna
  • Sunt prezente probleme logopedice

  Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare variaza în functie de criterii medicale sau estetice. Dupa modul de fixare, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile.

 

Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil este indicat în special copiilor si ofera rezultate foarte stabile deoarece corecteaza din timp cresterea gresita a maxilarelor. Pentru realizarea acestuia este necesara o amprenta dentara (se face “pe masura” copilului). Aceasta e trimisa apoi tehnicianului dentar care realizeaza aparatul dentar mobil dintr-un material asemanator plasticului (acrilat) si crosete metalice.

Tratamentul cu aparate mobile dureaza in medie intre 1 si 2 ani, insa cazurile complicate necesita supraveghere mai mult timp. In general, purtarea aparatului dentar mobil este suficienta pentru a putea corecta problema ce se doreste remediata, insa exista cazuri in care acest aparat se poarta inaintea unui aparat dentar fix. Chiar si in aceste cazuri, beneficiile aparatului mobil sunt foarte mari, de multe ori traducandu-se in rezultate mai rapide si stabile in timp. Trebuie sa stiti ca aproape toate aparatele mobile “se activeaza” de catre parinti prin invartirea unui surub cu o cheita, operatiune pe care toti adultii o realizeaza fara dificultate. Medicul ortodont este cel care va va demonstra in cabinet si numai el decide intervalul la care trebuie invartit surubul.

Galerie foto
  • ...