Catrident-cabinet stomatologic- Bucuresti

Parodontologie - Afectiuni Gingivale

Boala parodontala este una din cele mai frecvente imbolnaviri dentare. Bacteriile afecteaza tesutul de sustinere al dintilor iar punctul de plecare il reprezinta placa bacteriana. Placa bacteriana (moale) neindepartata la timp se mineralizeaza si se transforma in tartru (dur) care mai poate fi dislocat doar in cabinetul stomatologic cu instrumente speciale prin procedeul numit detartraj.

Prevenirea bolii parodontale se realizeaza prin controalele periodice si sedintele de profilaxie de 2 ori pe an. In cazul in care boala parodontala s-a instalat deja, tratamentul va consta in chiuretaje subgingivale sa operatii cu lambou, interventii de chirurgie parodontala prin care se indeparteaza gingia si se curata tot tesutul infectat de pe suprafata radiculara a dintilor si din vecinatatea osului. In locul acestui tesut se grefeaza apoi os care va ajuta la ameliorarea mobilitatii dentare prin formarea de os nou in jurul radacinilor dintilor afectati parodontal. Se pot folosi si memebrane sau proteine stimulatoare care imbunatatesc capacitatea naturala a organismului de a realiza regenerare osoasa si gingivala. Emdogain este o matrice proteicã care reprezinta un element de bazã în regenerarea tisularã, functionalã a jonctiunilor periodontale, la pacientii suferinzi de parodontite marginale cronice profunde, în faze avansate. El reprezinta un gel vâscos ce se introduce în zona de defect rãmasã în cursul operatiei cu lambou si stimuleaza astfel refacerea tesuturlor parodontale precum cementul acelular si dupa acesta si a ligamenelor parodontale si osului alveolar. Astfel, in urma studiilor efectuate in SUA si Suedia, pacientii urmariti timp de 3 ani au demonstrat imbunatatiri clinice si radiologice semnificative la dintii tratati cu Emdogain in comparatie cu utilizarea chirurgiei parodontale ca unic mijloc terapeutic (reducerea adancimii pungilor parodontale, realizarea insertiei epiteliale, cresterea inaltimii si densitatii osului alveolar).

ServiciuPretConsultatie medic specialist parodontolog100 leiAnestezie prin infiltratie / fiola20 leiParodontometrie - ambele arcade200 leiChiuretaj subgingival in camp inchis / dinte (include si detartraj subgingival, spalaturi si aplicare de substante antimicrobiene)80 leiTratament antimicrobian ambele arcade (spalaturi si / sau aplicare de substante antimicrobiene - clorhexidina, pasta TM) / sedinta60 leiGingivoplastie cu grefa mucoasa libera700 leiCauterizare mucoasa80 leiGingivo-alveolopastie (alungire coronara)350 leiImobilizare dinti parodontotici cu fibra de sticla / hemiarcada500 leiImobilizare dinti parodontotici cu sarma si compozit / hemiarcada350 leiExtractie dinte mobil, parodontotic (include eventuala sutura si controlul postextractional)70 leiOperatie cu lambou / dinte (include sutura, nu include materiale de aditie sau regenerare)200 leiOs bovin / flacon 0,5 g350 leiOs bovin / flacon 1 g550 leiOs bovin / flacon 2 g1000 leiEmdogain / seringa 0.7 ml - produs de regenerare tisulara constand in proteine din matricea extracelulara a smaltului. Administrarea acestor EMD (enamel matrix derivate) (continute de EMDOGAIN) rezulta în formarea de: cement acelular, ligamente parodontale si os alveolar, a caror existenta a fost demonstrata histologic, formarea ligamentelor parodontale fiind stimulata timpuriu (din prima pâna în a treia zi postoperator), înaintea aparitiei fibroblastelor si osteoblastelor.1.100 lei

Galerie foto
  • ...