Carpetino - Spalatorie covoare Bucuresti

Curatare si reconditionare perne

De-a lungul timpului, pernele cu umplutura de puf sau pene pot incepe sa se murdareasca. Utilizate noapte de noapte, pernele nu aduna doar praful din camera, ci si acarieni, transpiratie sau piele moarta. Acest fenomen are drept efect nu doar murdarirea sau aparitia unor mirosuri neplacute, ci si posibilitatea aparitiei de probleme respiratorii. De aceea, specialistii in igiena recomanda ca pernele sa fie aerisite frecvent si sa fie curatate de 1-2 ori pe an.

 

CUM SE RECONDITIONEAZA PERNELE LA CARPETINO
La spalatoria Carpetino, procesul de curatare si reconditionare a pernelor cu puf sau pene are trei pasi importanti:

1. CURATAREA SI DEZINFECTAREA FULGILOR
Scoatem fulgii si penele din vechea perna si ii punem in echipamentul de reconditionare. Acestia vor fi mai intai curatati, apoi dezinfectati UV cu ajutorul lampilor speciale. Prin acest proces se elimina nu doar praful si murdaria sau reziduurile, ci si acarienii sau microbii adunati in timp.

2. INLOCUIREA DOSULUI DE PERNA
Vechiul dos de perna se arunca, apoi se monteaza in echipament un nou dos de perna. In acesta se vor introduce ulterior fulgii si penele proaspat curatate si dezinfectate. La cerere, putem utiliza un dos de perna pe marimea sau forma solicitate de tine.

3. UMPLEREA NOULUI DOS DE PERNA
Penele sau fulgii curatati se introduc in noul dos de perna. In functie de dorintele tale, putem modifica marimea noii perne, putem adauga fulgi, daca vrei o perna mai tare, sau putem scoate pentru a obtine o perna mai moale. Ulterior, dosul de perna se inchide, apoi perna se egalizeaza si este gata pentru folosire.

Galerie foto
  • ...