Carpetino - Spalatorie covoare Bucuresti

Curatare covoare

ANALIZA COVORULUI
Procesul de spalare profesionala a covoarelor tale incepe cu analiza. La Spalatorie Carpetino mai intai, verificam tipul de covor si starea acestuia, pentru a putea stabili programul de spalare, metoda si tipul de detergenti si solutii speciale de spalare a covorului pe care sa le folosim. Luam in calcul tipul de covor, tipul de tesatura, lungimea firului, materialul, starea fizica a acestuia, indicatiile producatorului cu privire la temperatura sau detergentul de folosit. Apoi, examinam problemele pe care trebuie sa le rezolvam (tipul de pete, substantele cu care a fost patat covorul, profunzimea petelor, daca exista par de animale care trebuie indepartat, mirosuri straine etc). In functie de toti acesti parametri, specialistii Carpetino spala, storc si usuca covoarele folosind programul potrivit.
2DESPRAFUIREA MECANIZATA A COVORULUI
Pentru eliminarea prafului, nisipului, a corpurilor straine si a murdariei, covorul dvs. este introdus in desprafuitorul profesional. Prin aceasta operatiune se asigura atat desprafuirea prin vibratii cat si aspirarea acestuia. Astfel, este eliminata cea mai mare parte din praf, pentru usurarea spalarii covoarelor. In plus, paletele desprafuitorului si rolele situate la capetele acestora elimina praful si corpurile straine, fara a dauna tesaturii. Praful este aspirat si colectat in sacii speciali, fara a fi eliberat in atmosfera. In functie de cantitatea de praf si tipul covorului sau a tesaturii, specialistul nostru regleaza viteza echipamentului de desprafuire .
3SPALAREA AUTOMATA A COVORULUI
Masinile automate de spalat (trenuri de spalare) realizeaza spalarea propriu-zisa a covoarelor. Un program de spalare automata a covorului contine mai multe etape specifice. In etapa de prespalare a covorului se aplica un detergent special, ecologic. Cantitatea de detergent este calculata automat, in functie de grosimea covorului, gradul de murdarie si tipul tesaturii. In etapa de spalare a covoarelor, cu ajutorul periilor rotative se exercita o presiune constanta in functie de tipul covorului. In etapa de clatire, covorul este foarte bine clatit cu jet de apa si apoi periat. Ulterior, rularea covorului se face automat inainte de a fi introdus in centrifuga.
5CLATIREA COVORULUI
Pentru eliminarea completa a detergentului, clatirea se realizeaza in doua etape, una in trenul de spalare si alta in centrifuga. Clatirea se face in profunzime
6STOARCEREA COVORULUI PRIN CENTRIFUGARE
Cu ajutorul unei centrifuge profesionale se asigura o stoarcere foarte eficienta si o reducere a timpului de uscare. In aceasta etapa se elimina peste 95% din apa. Centrifuga pentru stoarcerea covoarelor se poate roti cu peste 1400 rpm, reducand astfel timpul necesar uscarii chiar si la cateva ore. Totodata, stoarcerea covorului prin centrifugare fixeaza culorile acestuia si protejeaza tesatura.
7USCAREA COVORULUI IN CAMERA SPECIALA
Procesul de uscare a covoarelor are loc intr-un spatiu interior, intr-o camera special amenajata, din sediul Carpetino Spalatorie de Covoare Profesionala. Atmosfera este controlata cu ajutorul dezumidificatorului profesional pentru covoare. Acesta este conceput special pentru a incalzi aerul pana la maximum 50°C, pentru a dezumidifica si a ventila incaperea. In aceste conditii, covorul se va usca rapid si complet, in doar cateva ore, fara a fi necesara expunerea sa la soare, fapt ce poate dauna culorilor si tesaturii. In plus, uscarea se poate face indiferent de anotimp sau de vreme.

Galerie foto
  • ...