Alexandru Musatoiu - Cabinet avocat Timisoara

Drept civil

Un avocat bun îti poate oferi sprijin juridic cu privire la operatiuni si procese care tin de Cartea Funciara, revendicari, uzucapiune, întocmirea unor contracte civile, apararea drepturilor nepatrimoniale, raspunderea civila delictuala, raspunderea civila contractuala, oferta reala de plata, dare în plata si alte aspecte specifice acestui domeniu juridic. Contacteaza-ne!

Dreptul civil este reflectia vietii noastre de zi cu zi. De la dreptul familiei, custodia unui copil, probleme imobiliare la vânzarea-cumpararea unui apartament sau a unei case, alte contracte, ipoteca, raspundere civila delictuala, apararea drepturilor nepatrimoniale cum ar fi demnitatea si reputatia persoanei, succesiune s.a.m.d., toate intra sub cupola dreptului civil.

În literatura de specialitate, dreptul civil a fost definit ca fiind o ramura a dreptului ce reglementeaza raporturi patrimoniale si nepatrimoniale stabilite între persoane fizice si/sau persoane juridice aflate pe pozitii de egalitate juridica. Prin raporturi patrimoniale întelegem acele drepturi precum dreptul de proprietate publica si/sau privata sau variatii ale dreptului la proprietate, precum dreptul de uzufruct, dreptul de uz, dreptul de abitatie, dreptul de servitute, dreptul de superficie, de obligatii – gestiunea frauduloasa, îmbogatirea fara justa cauza, plata nedatorata.

În categoria raporturilor nepatrimoniale intra elementele de identificare ale unei persoane – numele, domiciliul, resedinta, acte de stare civila, de existenta si integritatea fizica si morala – dreptul la onoare, dreptul la demnitate, dreptul la libera exprimare, dreptul la propria imagine.

Va oferim servicii calificate de avocatura atât pe linie de consultanta cât si pe linie de reprezentare în instanta. Putem fi avocatul dumneavoastra la procese în faza procesuala de la Judecatorii, Tribunale, Curti de Apel, Înalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv Curtea de la Strasbourg si Curtea Constitutionala a României. Va putem reprezenta în orice fel de procese civile si va putem oferi cele mai bune strategii pentru rezolvarea litigiilor civile aparute în viata dumneavoastra.

Asiguram suportul necesar privind serviciile juridice ce tin de apararea si valorificarea drepturilor si intereselor legitime nascute din raporturile de drept civil: drepturi si obligatii, contracte, proprietate/coproprietate, raspundere civila delictuala, asigurare de bunuri sau persoane, drepturi locative, garantii, onoarea si demnitatea persoanei si nu numai.

Galerie foto
  • ...