Alexandru Musatoiu - Cabinet avocat Timisoara

Executari silite

Un avocat bun în executari silite îti poate oferi sprijin juridic cu privire la formularea unei contestatii la executare, ridicare poprire de cont sau de salariu, prescriptia extinctiva în cazul somatiilor trimise de recuperatorii de creante si alte aspecte specifice acestui domeniu juridic. Contacteaza-ne!

Ati primit notificare de la executorul judecatoresc? Vi s-a pus poprire pe cont sau pe salariu? Sunteti parte într-o procedura de executare silita în Timisoara? Atunci aveti nevoie de un avocat specializat în executari silite din Timisoara.

Daca sunteti executat silit în mod abuziv, singura modalitate prin care puteti restabili dreptatea este pe calea contestatiei la executare, adica pe calea unui litigiu în fata instantelor judecatoresti. Contestatia se poate formula, conform codului de procedura civila, în termen de 15 zile de la momentul la care ati luat cunostinta despre actul de executare pe care doriti sa îl contestati. Odata cu formularea contestatiei se poate solicita, sub conditia darii unei cautiuni care difera în functie de suma executata, suspendarea executarii silite. În cazul în care se admite suspendarea, executorul judecatoresc nu va mai putea face niciun act de executare pâna la solutionarea contestatiei.

În cadrul contestatiei la executare, puteti uza de mai multe instrumente juridice pentru a echilibra o executare abuziva. De exemplu, restrângerea executarii este un astfel de instrument - sa zicem ca datorati unei banci 10.000 de Euro iar dumneavoastra locuiti într-o casa de 100.000 Euro si aveti o masina de aproximativ 7- 8.000 Euro si un salariu 600 de Euro, dar banca vrea sa execute casa prin vânzarea la licitatie, puteti opri acest lucru pe calea contestatiei la executare solicitând restrângerea executarii la autoturismul respectiv si completând restul ramas de plata din salariu. În felul acesta va puteti salva casa.

Exemple pot fi multe, în practica fiecare caz prezinta particularitatile sale, de aceea trebuie analizat atent si actionat la timp. Daca ati primit un act de executare silita, nu pierdeti timpul, intrati cât de repede posibil în legatura cu un avocat cu experienta în executare silita

Galerie foto
  • ...