AriDent, Cabinet stomatologic - Bucuresti

Proteze Dentare

Edentatia totala este unul dintre semnele cele mai pregnante ale imbatranirii. Impactul aparitiei edentatiei, initial partiala si apoi totala, are un impact puternic asupra fizionomiei normale, cat si asupra vietii sociale. Edentatia favorizeaza aparitia sau amplificarea a numeroase boli , afectand cu prisosinta relatiile interumane pe multiple planuri.

Cand am nevoie de proteze dentare?

Complicatiile cariei dentare, parodontopatiile, scăderea nivelului de calciu din organism, imunitatea scăzută asociate cu vârsta înaintată, traumatismele care duc la numeroase extractii, anumite boli cronice, cum este diabetul zaharat, sunt factori care, în timp, duc la pierderea dintilor, caz în care este necesara realizarea unei proteze dentare.

Două tipuri de proteze

Spre deosebire de proteza parţială, care înlocuieşte dinţii lipsă, cea totală înlocuieşte toţi dinţii pierduţi. În primă fază însă este nevoie de proteză temporară. Aceasta se foloseşte imediat după extracţia dinţilor, pentru ca gingiile să se vindece complet. În funcţie de diferenţele care apar în timpul purtării protezei temporare se ajustează şi dimensiunea acesteia.

Acordă-ţi timp să te obişnuieşti cu proteza

Deşi materialele moderne folosite pentru proteze conferă un aspect cât mai natural, purtarea lor prezintă câteva inconveniente la început. Activităţi simple, precum vorbitul şi mestecatul, trebuie reînvăţate, existând posibilitatea să fie nevoie de câteva luni pentru a ajunge la un nivel maxim de confort, deoarece muşchii şi limba au nevoie de timp pentru a se obişnui să susţină proteza.

Galerie foto
  • ...