Xanaclass Dental Clinic -clinica stomatologic-Bucuresti

Pedodontie (Tratamente pentru Copii)

Pedodontia se ocupa cu cu ingrijirea si tratarea dintilor la copii.

Prima vizita la medicul dentist a micutului pacient trebuie sa aiba loc la o varsta cat mai frageda, inca de la aparitia dintilor temporari.

Pentru a asocia vizita la dentist cu o experienta netraumatizanta, este foarte important ca familializarea copiilor cu medicul si aparatura din cabinetul stomatologic sa se realizeze treptat, inainte sa apara dureri.

Chiar daca dintii de lapte vor cadea lasand locul dintilor permanenti, acestia trebuie supravegheati si tratati atunci cand se cariaza, pentru a nu afecta si influenta sanatatea dintilor permanenti inca neerupti.

Sigilarea dintilor este o metoda sigura de prevenire a cariei dentare la copii, alaturi de fluorizare si de o igiena dentara riguroasa. Sigilarea presupune aplicarea unui material protector peste suprafetele aderente ale dintilor ce actioneaza ca o bariera impotriva cariilor dentare. Este o procedura simpla de prevenire a cariilor, nedureroasa si extrem de eficienta. In urma unui control profilactic, medicul poate determina daca este necesara sigilarea dintilor. 

Fluorizarea locala este o metoda prin care se intareste smaltul dintilor definitivi proaspat erupti,  prin suplimentarea cantitatii de fluor a dintilor. Tratamentul contribuie la reducerea riscului aparitiei cariilor dentare si stoparea progresiei leziunilor carioase deja existente.

Parintii au rolul cel mai important in educarea copiilor asupra unei igiene corespunzatoare. In timpul consultatiei, medicul ii poate invata pe copii sa deprinda tehnici de periaj corecte si sa le castige increderea, iar parintii pot primi sfaturi legate de o igiena corespunzatoare pentru copii si asupra rolului preventiei bolilor dentare.

Servicii pedodontie:

  • Tratamentul cariilor
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala
  • Extractii dinti temporari
  • Indrumari privind igiena orala
Galerie foto
  • ...