Xanaclass Dental Clinic -clinica stomatologic-Bucuresti

Profilaxia dentara

Profilaxia dentara are rolul de a preveni aparitia unor afectiuni dentare si a preintampina complicatiile in cazul unor afectiuni deja existente.

Placa dentara este o acumulare de bacterii care se fixeaza pe suprafata dintilor si este principalul factor cauzator al gingivitei si cariei dentare. Tartrul, sau asa denumita piatra de pe dinti este o forma mineralizata a placii dentare si se formeaza atat pe suprafata dintilor, cat si pe suprafata protezelor dentare. Tartrul distruge smaltul dintilor, iar daca persista perioade indelungate pe dinti si in special in zona subgingivala, poate fi afectata atat gingia, sistemul de ligamente care mentine dintele in os cat si osul propriu zis.

Igienizarea profesionala realizata in clinica noastra presupune efectuarea unor proceduri nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow. Rolul igienizarii profesionale este de a indeparta tartrul si placa dentara si de a preveni agravarea unor afectiuni dentare. 

Detartrajul este o procedura stomatologica profilactica prin care se indeparteaza tartrul si placa dentara. Detartrajul ultrasonic actioneaza doar asupra depozitelor de tartru, nu este dureros si nu este daunator smaltului dintilor.

Periajul profesional se realizeaza dupa detartraj si are rolul de a lustrui suprafetele dentare.

Periajul profesional se realizeaza cu ajutorul unei paste de profilaxie ce contine granule cu diverse arome si este efectuat cu ajutorul unor periute rotative.

Procedura Air-Flow are rolul de a curata dintii, spatiile interdentare si lucrarile protetice intr-un mod eficient, datorita pulverizarii cu presiune a unui jet fin de apa amestecat cu microparticule speciale de bicarbonat de sodiu. Rolul acestei proceduri este de a incetini procesul de aderare a placii bacteriene pe suprafata dintilor si de a indeparta colorantii de pe smaltul dintilor in special din zonele greu accesibile periajului dentar,  asa cum sunt spatiile interdentare sau suprafetele lucrarile protetice aflate in contact cu mucoasa bucala. Procedura este 100% non invaziva si nedureroasa.

O profilaxie eficienta consta in controale periodice efectuate odata la cel mult 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara, in felul acesta putandu-se depista si  eventuale afectiuni dentare sau parodontale. Pentru pacientii cu lucrari fixe si implanturi, igienizarea profesionala se recomanda odata la patru luni, iar pentru fumatori, odata la trei luni.

Servicii profilaxie:

  • Controlul placii bacteriene
  • Detartraj cu ultrasunete, periaj professional si Air-Flow
  • Fluorizare
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Indrumari privind igiena orala

Programeza-te la un control profilactic pentru a preveni din timp aparitia sau complicarea afectiunilor dentare!

Galerie foto
  • ...