White Dental Care -clinica stomatologica-Bucuresti

Chirurgie dentara

EXTRACTIA DENTARA De cele mai multe ori pacientii se prezinta prea tarziu la medicul stomatolog, acesta neavand sansa sa trateze dintele si atunci singura alternativa ramane extractia dintelui.

Extractia dentara se realizeaza sub anestezie, fara durere, realizandu-se imediat un plan de tratament pentru inchiderea spatiului inestetic ramas in urma extractiei. In multe dintre cazuri, poate fi inserat un implant dentar in aceeasi sedinta cu extractia.

Atunci cand erup molarii de minte, produc inghesuiri ale dintilor frontali, necesitand extractia lor.

Postextractional va fi inmanata o fisa cu indicatii pentru ca pacientul sa stie ce este de facut pentru ca lucrurile sa decurga perfect pana la inchiderea spatiului alveolei.

 

REZECTIA APLICALA

Aceasta manevra chirurgicala impune taierea varfului radacinii impreuna cu chistul sau granulomul existent, salvand dintele. Aceasta operatie se realizeaza prin recomandarea medicului curant in urma planului de tratament stabilit.

 

SINUS LIFTING(ridicarea de sinus)

Atunci cand ne prezentam la medicul stomatolog cu dorinta de a urma un tratament care presupune inserarea de implante, de multe ori, in urma OPG-ului, doctorul realizeaza ca sinusul dumneavoastra nu permite acest lucru deoarece este foarte coborat. In cazul acesta, se apeleaza la aceasta operatie de ridicare a sinusului, permitand astfel dupa 6 luni inserarea implantelor chiar si in acea zona unde nu se puteau insera. In 60% din cazuri se pot insera implantele in aceeasi sedinta cu ridicarea de sinus, salvand o perioada de 6 luni de asteptare.

 

ADITIE OSOASA

Pentru inserarea implantelor, osul trebuie sa aiba o anumita grosime si inaltime. In urma unei radiografii se poate stabili daca pacientul are nevoie de aditie osoasa sau nu, pentru inserarea viitoarelor implante.

Galerie foto
  • ...