Victoria Dance Studio - studio de balet pentru copii Bucuresti

Cursuri de dans contemporan pentru copii de la 4 ani

Dansul contemporan este un stil modern de dans care poate combina trasaturi din mai multe genuri: dansul modern, hip-hop, coregrafia clasica si jazz.

Ce este specific dansului contemporan sunt flexibilitatea, conexiunea dintre corp si minte prin miscari fluide, cu accent pe improvizatie si versatilitate, spre deosebire de stilul traditional pecum baletul. Deasemenea, cursantii sunt incurajati sa isi exploreze emotiile in timpul dansului, prin miscari ce depasesc barierele traditionale.

Prin ce se distinge dansul contemporan? 

- Mai multa improvizatie si libertate

- Se danseaza descult

- Parterre (lucru pe podea)

Deasemenea se diferentiaza de alte stiluri de dans prin alternanta miscarilor cu opriri bruste, relaxare, sau uneori dansatorul cade pe podea. Insa totul are loc dupa o logica, o coregrafie, deoarece se urmareste exprimarea unei stari, a unor emotii.

Se poate combina uneori si cu tehnici de improvizatie, arte martiale sau yoga.

Fiecare dansator poate da o interpretare diferita dansului sau miscarilor pe care le face, de aceea incadrarea dansului contemporan in niste tipare este greu de facut.

Te invitam sa ne scrii la contact@victoriadancestudio.ro pentru a afla mai multe detalii si pentru a stabili impreuna o programare pentru copilul tau.

Galerie foto
  • ...