Synergy Glass Produse, servicii si accesorii sticla securizata Ilfov

Balustrade sticla

Conceptul de balustrade de sticla a aparut din necesitatea omului modern de a avea mai multa lumina, senzatia de spatiu si nu in ultimul rand de orientare catre natura, exterior, dincolo de cei 4 pereti.  De la aparitia sticlei laminate intr-un mod accidental in 1903 de catre chimistul francez Édouard Bénédictus, multe inovatii au fost facute pana in prezent.  La ora actuala avem doua tipuri de laminare cu proprietati relativ similare, respectiv laminarea cu folii PVB( polyvinyl butyral) si laminarea cu folii EVA (ethylene-vinyl acetate). Totodata datorita proprietatilor casante ale sticlei in industria sticlei a mai fost descoperit procesul de "securizare" sau "termocalire" ( tempering). In 1874 Francois Barthelemy Alfred Royer de la Bastie din  Paris, Franta  patenta pentru prima oara in Anglia  o metoda de calire a sticlei intr-o baie cu ulei fierbinte, metoda similara cu calirea otelului. Totusi in 1877 savantul german Friedrich Siemens a ddescoperit un proces diferit numit cateodata si  sticla comprimata sau Siemens glass.  La ora actuala, sticla securizata se foloseste intr-o proportie foarte mare, deoarece proprietatile sale o fac foarte fiabila - duritatea, compresia este de 5 ori mai mare decat a sticlei obisnuite, rezista la socuri mecanice( cu exceptia loviturilor in cant, colturi), iar spargerea sa nu creaza cioburi periculoase precum sticla obisnuita, aceasta dezintegrandu-se in mici cioburi, cu potential minim de taiere(mai mult de zgariere).  Standardele in vigoare la nivelul Uniunii Europene impun folosirea sticlei securizate si laminate in productia de balustrade destinate spatiului public si rezidential. Astfel se poate folosi sticla 6.2.6 mm, 8.2.8 mm, 10.2.10 mm, chiar si 12.2.12 mm, sticla laminata si securizata, in functie de rezistenta necesara ( exprimata in KN in testele de specialitate/agrementele puse la dispozitie de producator).

Sistemele de balustrade pe care vi le punem la dispozitie sunt calculate in functie de lucrarea dumneavoastra:

-locul montarii( interior sau exterior)

- nivel ( parter-etaj 1 sau etaje superioare)

- scopul spatiului( rezidential sau spatiu public cu  circulatie de populatie medie sau mare(stadioane, cluburi, discoteci, muzee, acvarii))

- sistemul de prindere al balustradei( profil inferior tip U, piese punctuale, montanti verticali, picioruse de prindere pe trepte sau pe lateralul scarii,  existenta unei maini curente).

 

Pentru a va putea face o propunere de balustrada trebuie sa ne furnizati cat mai multe informatii, chiar si fotografii. Departamentul nostru tehnic va analiza cu atentie toate aceste detalii si va va inainta cea mai buna varianta tehnica adecvata spatiului dumneavoastra la un pret foarte competitiv.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0726262778
Strada Amurgului, nr. 53, Popesti Leordeni, judetul Ilfov
Distribuie