Sharks Security, Bucuresti - Comerializare si service interfoane

Semnalizare şi alarmare în caz de incendiu

Sisteme detecţie incendiu - oferim proiectare, distribuţie, instalare şi întreţinere.

Sharks Security este autorizată de IGSU pentru proiectarea, instalarea şi întreţinerea sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu.

Un incendiu poate avea consecinţe destul de grave şi poate provoca daune foarte mari atât din cauza flăcărilor cât şi din cauza fumului rezultat. Cea mai bună soluţie pentru a limita pagubele umane şi materiale este montarea unui sistem de detecţie şi avertizare a începutului de incendiu. Sistemul de detecţie şi avertizare a incendiului va alarma şi va semnaliza optic şi acustic în momentul în care unul sau mai multe detectoare vor detecta posibilitatea izbucnirii unui incendiu. Există două tipuri de sisteme de alarmare şi semnalizare în caz de incendiu:

  • sisteme antiincendiu conventionale - care se adresează obiectivelor mici;
  • sisteme antiincendiu adresabile - care sunt folosite pentru obiectivele medii şi mari;

Un sistem de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu are în componeţa sa urmatoarele echipamente:

  • Centrala de incendiu. Are rolul de a prelua toate semnalele primite de la detectori şi de a declanşa avertizările acustice şi optice ale dispozitivelor de semnalizare şi alarmare.

Detectori. Aceşia pot fi:

  • Detectori de fum optic. Detectează fumul emis de începutul incendiului şi transmit informaţiile centralei de avertizare a incendiului

  • Bariere de fum cu infraroşu. Funcţionează pe acelaşi principiu ca şi detectorii de fum optic şi sunt folosite pentru protejarea anumitor zone în care amplsarea detectorilor de fum este dificilă

  • Detectori de temperatură. Detectează o creştere anormală a temeperaturii în spaţiul supravegheat. Pot fi individuali sau integraţi în detectorii de fum

  • Detectori de gaz şi monoxid de carbon. Detectează scurgerile de gaz şi/sau o creştere peste nivelul setat a emisiilor de CO. Pot detecta doar un anumit tip de gaz sau pot fi combinaţi (gaz metan, etan, propan, monoxid de carbon)

  • Detectori de substanţe periculoase (anti-explozie). Folosiţi pentru detectarea anumitor substanţe periculoase din punct de vedere al potenţialului exploziv (hidrogen, vapori de petrol, de alcoole etilic, etc)

Galerie foto
  • ...