Senso Dento -cabinet stomatologic-Bucuresti

Implanturi dentare

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare se pot folosi atat in cazul lipsei unui singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti, chiar a tuturor dintilor de pe arcada. Pe implanturi se pot confectiona o mare diversitate de lucrari protetice: de la coroane dentare simple pana la punti extinse sau proteze mobilizabile si supraproteze in functie de caz si posibilitatile fiecarui pacient.

Implantologia este o ramura stomatologica aparuta relativ recent, dar care, datorita cererii foarte mari de implanturi, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani. In cadrul implantologiei apar mereu noi tehnici, noi materiale, noi metode chirurgicale sau protetice menite sa creasca calitatea si rata de succes a implanturilor dentare.

Rolul implanturilor dentare:

  • Principalul rol al lucrarilor pe implanturi dentare este de a inlocui dintii lipsa preluand principalele functii ale acestora.
  • Functia masticatorie – implanturile preiau excelent aceasta functie, toate fortele masticatorii transmitandu-se osului alveolar la fel ca in cazul dintilor naturali.
  • Functia estetica – lucrarile pe implanturi au o estetica deosebita. Acest lucru se datoreaza inlocuirii mult mai aproape de natural a dintilor lipsa comparativ cu o proteza, de exemplu. Exista bineinteles si cazuri cu distructii osoase masive, in care estetica este lasata undeva intr-un plan secundar, functionalitatea fiind principalul obiectiv.
  • Functia fonetica – este afectata mai ales in situatii cu lipsa incisivilor superiori. Acomodarea cu functia fonatorie se face foarte rapid dupa executarea lucrarilor pe implanturi.
  • De ce este importanta „inlocuirea cat mai rapida a dintilor lipsa”? In urma extractiilor dentare (pierderea dintilor), in cavitatea bucala se vor forma mai multe spatii, caracterizate prin lipsa unitatilor dentare. Acestea se numesc spatii edentate. Nerestaurate la timp prin lucrari dentare, in jurul acestor spatii se vor produce modificari ireversibile (basculari, migrari, extruzii, etc.) cu un efect negativ asupra sanatatii bucale. Plasarea implanturilor se face sub anestezie locala sau loco-regionala si nu doare. Recuperarea in general este rapida, cu exceptia cazurilor deosebite!

    Galerie foto
    • ...