Ramis Clinique -clinica stomatologica-Bucuresti

Pedodontie - medicina dentara pentru copii

Ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul dintilor copiilor se numeste pedodontie. Vizitele la stomatolog a celor mici ar trebui sa se faca inca de la aparitia primilor dinti de lapte.

Dintii de lapte sunt importanti, deoarece de ei depinde felul cum va arata fata copilului, felul cum va vorbi sau cel in care va manca. Daca acestia nu sunt ingrijiti corespunzator, exista un risc mare ca dintii permanenti sa sufere. Un pedodont are, pe langa cursurile obisnuite de stomatologie, si o pregatire suplimentara pentru a lucra cu cei mici.

 

Pedodontie: prima vizita la cabinetul stomatologic

 

Daca va pregatiti pentru prima vizita la dentistul pentru copii si adolescenti, este bine sa discutati cu cel mic cateva aspecte. Acesta trebuie sa stie ca:

  • nu va exista durere
  • nu are de ce sa ii fie frica de pedodont
  • stomatologul este prietenul lui
  • va afla informatii importante despre igiena orala
  • va fi o experienta interesanta si placuta.

In pedodontie se pune pret pe abordarea specifica varstei pacientului. Se cauta modalitati prin care acesta sa inteleaga cat mai bine de ce igiena orala este importanta. De asemeni, la prima vizita se va face un consult pentru a se stabili daca exista probleme. Daca acestea sunt, se va face un plan de tratament.

 

Pedodontie: preturi

 

Ca si in alte ramuri, si in pedodontie preturile difera de la pacient la pacient. Exista cazuri cand nu este nevoie de tratament stomatologic, ci doar de un control. In acest caz, costurile vor fi minime.

Acestea includ si informarea celui mic asupra metodelor de igiena orala. Exista si cazuri in care dintii de lapte au deja carii, acestea implicand costuri mai ridicate ale manoperei.

In urma consultului de pedodontie initial, se va stabili un cost al tratamentului necesar, impreuna cu parintii pacientului. Intrebati medicul stomatolog daca nu se ofera pachete promotionale pentru intreaga familie.

pedodontie

Pedodontie: cariile de biberon

 

Cariile de biberon apar in urma contactului prelungit al dintilor bebelusului cu lichide. Pentru a il proteja de acestea, se recomanda:

  • nu lasati biberonul in gura acestuia pentru perioade indelungate, nici chiar daca in el se afla doar lapte.
  • daca trebuie, totusi, sa il lasati, indoiti lichidul cu apa.
  • stergeti constant gingiile si dintisorii copilului cu o bucata moale de carpa.
  • mergeti regulat la consult stomatologic cu cel mic.

In pedodontie, cariile de biberon sunt des intalnite. Acestea, insa pot fi prevenite foarte usor, cu grija parinteasca adecvata.

 

Pedodontie: apelarea la medicul stomatolog

 

Va recomandam sa apelati la pedodontie ori de cate ori:

  • exista o pierdere precoce, tardiva sau neregulata a dintilor de lapte.
  • cel mic prezinta probleme in muscarea alimentelor sau in masticatie.
  • apar scrasnituri in timpul somnului sau muscaturi ale obrajilor.
  • apare o carie, o infectie sau alte probleme de acest tip.

Va recomandam sa faceti vizite regulate la pedodont. Asta deoarece, in primul rand, veti preveni aparitia problemelor stomatologice. In cel de-al doilea rand, il veti obisnui inca de mic cu o igiena orala adecvata. Astfel, ii veti asigura un zambet sanatos si stralucitor pentru mult timp, fara carii.

 

Pedodontie – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu rmatoarele cuvinte cheie:  „stomatologie copii sector 2”, „stomatologie copii bucuresti”, „stomatologie de copii”, Sau „stomatologie de copii bucuresti”, „stomatologie ieftina copii bucuresti”.

Alte cautari: „preventia in stomatologie la copii”, „stomatologie copii mici”, „stomatologie copii preturi”, „stomatologie copii urgente”, „stomatologie copii urgente bucuresti”.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0722556633
Str. Cenusaresei, nr. 4, bL. 50, sc. 2, parter, ap. 58, interfon 58C, sector 2,
Distribuie