Ramis Clinique -clinica stomatologica-Bucuresti

Aparate Dentare - Ortodontie

Numim ortodontie disciplina medicala ce se ocupa cu modalitatile terapeutice de indreptare si miscare a dintilor. Ortodontia are drept scop imbunatatirea aspectul dintilor si fetei odata cu imbunatatirea muscaturii.

Tratamentul ortodontic ajuta sanatatea pe termen lung a dintilor, gingiilor si articulatiilor temporomandibulare, prin raspandirea fortelor de masticate pe cat mai multi dinti posibil, facilitand si curatarea dintilor.

 

Ortodontie – Practica medicala

 

Ortodontia este practicata in general de catre un medic specialist ortodont, ce la baza este medic dentist supraspecializat in folosirea aparatelor dentare. Practic, dupa cei sase ani cat dureaza sa devina medici dentisti, specialistii mai fac inca trei ani de „Rezidentiat in Ortodontie”.

Uneori medicii dentisti generalisti pot fi pasionati de ortodontie si, la randul lor pot aplica tratamente ortodontice. Acest medici stomatologi se spune ca au un “interes special pentru ortodontie”. In cazul lor insa tratamentele ortodontice furnizate nu se adreseaza cazurilor complexe.

Cei ce practica ortodontia folosesc mai multe tipuri de aparate dentare. Acestea sunt cunoscute la modul general drept „bracketi dentari”.

 

 

Ce tipuri de aparate se folosesc in ortondontie?

 

In ortodontie se folosesc trei clase mari de aparate dentare:

  • Aparate dentare fixe.
  • Aparate dentare mobile.
  • Aparate dentare functionale.

Fiecare dintre aceste tipuri prezinta anumite indicatii si se pot folosi in anumite momente ale dezvoltarii fetei.

 

Care sunt etapele de tratament folosite in ortodontie?

 

Tratamentele ortodontice urmaresc aceiasi pasi ca orice tratament medical. Mai intai pacientul descopera ca are sau crede ca are o problema. Urmeaza sa se adreseze unui consult ortodontic. Consultatia ortodontica presupune efectuarea de fotografii, radiografii dentare speciale precum si luarea unor amprente pentru modele studiu.

Medicul va analiza cazul si la a doua intalnire se discuta modalitatile de tratament. Acestea pot implica aparate dentare fixe, aparate dentare mobile dar si functionale. Uneori pot fi folosite metode de tratament de ultima generatie ce implica planificarea tratamentului de catre un calculator, cu o interventie minima din partea medicului. Citeste restul articolelor de pe situl nostru pentru a afla despre ce metoda vorbim.

ortodontie

Ortodontie – Recomandari in privinta tratamentului

 

Daca optiunea de tratament este cu un aparat dentar fix la a treia intalnire cu medicul ortodont sunt aplicati pe dinti bracketii si arcurile ortodontice. Aceasta intalnire poate dura cateva ore bune. De aceea recomandam pacientilor sa se hidrateze si sa manance bine inainte de aceasta programare. Dupa plasarea, timp de cateva zile pacientul sufera de usor disconfort combatut printr-o schimbare temporara a dietei si folosirea de antialgice.

La intervale regulate, de la cateva saptamani la o luna, pacientul va reveni pentru verificarea bracketilor si schimbarea elementelor active. Perioada totala de tratament variaza de la caz la caz, si poate fi cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

 

Ortodontie – Informatii suplimentare

 

Daca tratamentul ortodontic se va realiza cu aparate mobile sau functionale la a treia sedinta se vor inmana aceste dispozitive si se va explica modul lor de folosire si igienizare.

Speram ca acum cunosti mai bine ce inseamna stiinta medicala numita ortodontie. Noi te asteptam cu drag in cabinetul nostru stomatologic daca ai intrebari sau crezi ca ai probleme de aliniere a dintilor pentru o consultatie cu specialistul nostru ortodont. Nu ezita sa ne contactezi folosind numerele de telefon prezentate in site.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „ortodontie si ortopedie dento-faciala” sau „ortodontie sector 2„, „ortodontie bucuresti preturi” ori „ortodontie copii bucuresti sector 2„.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0722556633
Str. Cenusaresei, nr. 4, bL. 50, sc. 2, parter, ap. 58, interfon 58C, sector 2,
Distribuie