Psihomedeor, Centru de consiliere psihologica Bucuresti

Educatie si dezvoltare emotionala pentru copii

Educatia mintii fara educarea sufletului nu este educatie. Aristotel

Constientizarea, exprimarea si intelegerea propriilor emotii si a emotiilor celorlalti sustin si catalizeaza dezvoltarea unor relatii sanatoase, implinitoare si profunde. In plus, dezvoltarea competentelor emotionale influenteaza in mod direct capacitatea de integrare in colectiv, de a gestiona situatii de stres sau conflicte.

Pornind de la emotiile primare si pana la cele complexe, copiii pot accesa prin programe specifice din ce in ce mai multa informatie, structurandu-si o personalitate armonioasa.

Beneficiile programelor de dezvoltare emotionala pentru copilul tau:

Prin intermediul sesiunilor individuale de dezvoltare emotionala, copilul tau dezvolta o serie de procese si aptitudini psihice ce se dovedesc esentiale pentru dobandirea succesului si satisfactiei in viata.

  • Isi dezvolta conceptul de sine: isi constientizeaza calitatile si resursele, observa impactul pe care il au in vietile celor din jur si au mai multa incredere in ei insisi;
  • Isi dezvolta auto-controlul si auto-reglarea emotionala: invata sa isi constientizeze impulsurile si sa si le stapaneasca, reusind sa isi mentina o stare emotionala pozitiva;
  • Isi dezvolta expresivitatea emotionala: recunoaste emotiile, le exprima si intuieste natura emotiilor celor din jur;
  • Isi dezvolta empatia, reusind sa inteleaga, sa recunoasca si sa impartaseasca sentimentele si gandurile experimentate de catre o alta fiinta, fara sa fie partas al experientei respective.
Galerie foto
  • ...