Psihomedeor, Centru de consiliere psihologica Bucuresti

Educatie si dezvoltare emotionala copii

...
Educatie si dezvoltare emotionala pentru copii

Educatia mintii fara educarea sufletului nu este educatie. Aristotel

Constientizarea, exprimarea si intelegerea propriilor emotii si a emotiilor celorlalti sustin si catalizeaza dezvoltarea unor relatii sanatoase, implinitoare si profunde. In plus, dezvoltarea competentelor emotionale influenteaza in mod direct capacitatea de integrare in colectiv, de a gestiona situatii de stres sau conflicte.

Pornind de la emotiile primare si pana la cele complexe, copiii pot accesa prin programe specifice din ce in ce mai multa informatie, structurandu-si o personalitate armonioasa.

Beneficiile programelor de dezvoltare emotionala pentru copilul tau:

Prin intermediul sesiunilor individuale de dezvoltare emotionala, copilul tau dezvolta o serie de procese si aptitudini psihice ce se dovedesc esentiale pentru dobandirea succesului si satisfactiei in viata.

  • Isi dezvolta conceptul de sine: isi constientizeaza calitatile si resursele, observa impactul pe care il au in vietile celor din jur si au mai multa incredere in ei insisi;
  • Isi dezvolta auto-controlul si auto-reglarea emotionala: invata sa isi constientizeze impulsurile si sa si le stapaneasca, reusind sa isi mentina o stare emotionala pozitiva;
  • Isi dezvolta expresivitatea emotionala: recunoaste emotiile, le exprima si intuieste natura emotiilor celor din jur;
  • Isi dezvolta empatia, reusind sa inteleaga, sa recunoasca si sa impartaseasca sentimentele si gandurile experimentate de catre o alta fiinta, fara sa fie partas al experientei respective.