Psihomedeor, Centru de consiliere psihologica Bucuresti

Consiliere de cuplu

...
Terapie de cuplu

Provocarile de acum pot fi doar o parte din istoria voastra impreuna.

In momentele in care comunicarea din cuplu este mult ingreunata, un consilier psihologic impartial si obiectiv  va sta la dispozitie pentru a cataliza gasirea solutiilor, pentru buna functionare a relatiei voastre.

Cand se poate dovedi oportuna psihoterapia de cuplu

 

  • Cand aveti de luat o decizie de cuplu importanta pe care o amanati de ceva timp si asupra careia pareti ca nu puteti cadea de acord;
  • Cand va confruntati cu infidelitatea partenerului;
  • Cand aveti greutati in ceea ce priveste conceptia  sau dinamica sexuala;
  • Cand vi se pare ca partenerul se instraineaza;
  • Cand sunteti tentati sa abandonati relatia de cuplu din cauza evolutiei dezamagitoare a acesteia (intentie de separare definitiva sau temporara, divort, etc.)

Contactati-ne cu incredere daca doriti sa schimbati lucrurile care nu mai functioneaza in relatia voastra, daca doriti sa comunicati mai eficient sau doar pentru a va imbunatati relatia actuala si pentru a discuta planuri importante de viitor.

Rolul psihoterapeutului de cuplu este sa creeze un climat care sa ajute partenerii sa fie deschisi emotional, sa isi inteleaga reciproc sentimentele si totodata sa intre in contact cu partile mai neplacute ale relatiei, care se doresc a fi imbunatatite, pentru a gasi si aplica solutii viabile. Alex Caciuloiu

...
Consiliere dupa despartire sau divort

Valoarea ta nu se modifica in functie de capacitatea cuiva de a o observa.

De prea multe ori, oamenii evita suferinta provocata de despartire sau divort prin negare, ignorare, rationalizare sau prin aruncarea in bratele altcuiva. Cu toate acestea, atunci cand toate suferintele ascunse sunt constientizate si recunoscute deschis, iar frica de necunoscut este acceptata, acestea tind sa fie devina mult mai usor de depasit.

Cele mai frecvente motive de despartire si divort

In urma celor 4 ani de cand consiliem cu succes persoane aflate dupa despartire sau divort, am gasit ca principalele 5 motive de disolutie ale cuplurilor sunt:

  • Abuzul (emotional, verbal sau fizic);
  • Infidelitatea unuia dintre parteneri sau pierderea increderii;
  • Problemele financiare;
  • Provocarile legate de adaptarea la aparitia primului copil;
  • Tulburarile de dinamica sexuala.
  • De multe ori exista sentimente si ganduri contradictorii pe care le incearca persoanele care ies dintr-un cuplu. Acest roller-coaster de emotii si ganduri poate contine: vina, nesiguranta, insecuritate, anxietate, frica de singuratate, rusine si, nu in ultimul rand, furie – fata de fostul partener si fata de sine.

    Obiectivul sedintelor de consiliere dupa despartire si divort

    In cadru terapeutic, vom fi alaturi de tine pentru a depasi mai usor starile psihice contradictorii si ne vom orienta catre intelegerea motivelor si sensurilor despartirii. Iti suntem alaturi in directia redescoperirii de sine si te vom insoti in deblocarea resurselor minunate pe care le ai (fara sa stii) si care iti vor permite sa mergi mai departe pe drumul pe care il alegi pentru tine.