Romfire Protect Solutions - protectie pasiva la foc Bucuresti

Termoprotectie structuri metalice

realizarea protectie la foc pentru structuri metalice prin acoperirea cu vopseluri termospumante.

Suntem aplicatori autorizati si calificati pentru asigurarea termoprotectiei structurilor metalice, avem parteneri - furnizori Promat-Cafco , Sika-Unitherm, Dunamenti- K.
Termoprotectia cu vopsele termospumante înseamna acoperirea structurii de protejat, cu o pelicula de vopsea rezistenta la foc.
Termoprotectia cu vopsele termospumante a metalelor se face la cererea proiectantilor de structuri metalice, în functie de riscul de colaps al structurii în cazul unui incendiu.
Primele vopsele termospumante au fost inventate de catre germani dupa Primul Razboi Mondial si au fost folosite pentru a proteja grinzile metalice, de foc, ce sprijineau galeriile tunelelor. Se stie ca metalul, în functie de grosime, cînd ajunge la o temperatura de la 400 de grade Celsius în sus, devine maleabil si prin urmare, cedeaza. Vopselele termospumante, o data cu cresterea temperaturii, spumeaza  marindu-si volumul de aproximativ 40 de ori, pelicula astfel formata nu permite metalului sa se încalzeasca.
In functie de tipul profilelor ce alcatuiesc structura metalica se poate identifica grosimea de strat de vopsea minim necesara pentru a asigura o protectie timp de 30-120 minute.

Galerie foto
  • ...