Opera Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Chirurgie-Implantologie

...
Chirurgie-Implantologie

        Jumatatea de jos a feței tale inseamna jumatate din identitatea ta.

Iti defineste personalitatea, caracterul si frumusetea.

Lipsa sau forma incorecta a unui dinte afecteaza nu doar sanatatea orala, ci si felul cum ne exprimam, cum aratam, ce impresie cream in jur, cum ne simtim.

Acesta are forma unui surub si poate fi montat deopotriva in maxilar sau in mandibula. El constituie fundatia pentru viitoarea coroana. Materialul folosit pentru implant este titanul, deoarece riscul de respingere al organismului este minim. Durata unui implant poate fi pe viata, depinzand de modul de trai si obiceiurile pacientului. Fata de dintii naturali, un implant nu se poate caria. Totodata, alegerea unui astfel de tratament scuteste alti dinti, sanatosi, de sacrificiu. Retractia osoasa este o alta problema pe care implantul dentar o rezolva. Atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti, osul mandibular sau maxilar intra intr-un proces de absorbtie. Alegand implantul, este eliminat disconfortul creat de o proteza mobila.

Neplacerile oferite de puntile dentare – inlocuirea la un anumit interval de timp a lucrarilor precum si slefuirea dintilor vecini – sunt evitate cu ajutorul acestui tratament.

Un implant este compus din 3 componente:

  • corpul implantului – un surub propriu-zis ce se insereaza in os; in timp, acesta se contopeste cu structura osoasa
  • bontul protetic – structura ce se afla la suprafata gingiei; are rolul de structura de sustinere a coroanei dentare;
  • coroana dentara – o imbracaminte a bontului cu rol estetic.

Daca te-ai hotarat sa alegi un implant dentar pentru rezolvarea problemei tale, trebuie sa stii ca exista cateva rigori. Implantul nu este recomandat adolescentilor si copiilor deoarece oasele acestora nu sunt ajunse la maturitate. In cazul in care suferi de afectiuni cronice, diabet sau ai probleme cardiologice, sunt impuse anumite reguli ce trebuie urmate cu strictete. Fumatul poate scadea sansele de reusita ale implantului.

In cazul in care crezi ca implantul este solutia ideala pentru tine, trebuie sa stii ca procesul este unul ce necesita timp si efort comun – deopotriva al medicului si al pacientului. In prima vizita medicul explica procedura si directioneaza pacientul spre un set de analize care sa confirme faptul ca acesta este un bun candidat pentru procedura medicala. Odata ce sosesc analizele si sunt atent studiate, pacientul este programat pentru interventie. La urmatoarea intalnire, pacientul este sedat si ii este montat implantul. Urmeaza o perioada de acomodare, in care pacientul urmareste cu strictete recomandarile post-operatorii. Dupa aceast interval de timp, pacientul este asteptat pentru montarea bontului. O alta etapa este construirea coroanei dentare. In cadrul ultimei intalniri, pacientului ii este montata coroana dentara. Succesul pe termen lung consta intr-o igiena fara abateri si controale regulate de specialitate. Astfel, medicul poate preveni anomaliile si eventualele neplaceri.