Opera Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Aparat dentar - Ortodontie

Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa de obtinerea zambetului perfect prin corectarea pozitiei dintilor.

Dintii sanatosi dar aliniati defectuos, cu spatieri mari sau asimetrii, pot fi corectati cu ajutorul tehnicilor ortodontice. Necesitatea tratamentului ortodontic nu este doar estetica. De cele mai multe ori, dintii ce nu au un loc corect in mod natural pe arcada, sunt greu de igienizat. Astfel, este favorizata aparitia de carii sau inflamatii gingivale.

Principalele instrumente utilizate in cadrul acestei sectiuni a stomatologiei sunt aparatele ortodontice. Acestea sunt de doua tipuri: fixe sau mobile. Aparatele dentare fixe actioneaza 24/24 de ore si nu ofera posibilitatea pacientului de a le indeparta. De cele mai multe ori, atat pacientul cat si medicul prefera acest tip de aparat dentar, deoarece ofera in timpul prognozat garantia rezultatelor scontate. In general, se folosesc aparate dentare metalice, ceramice sau linguale.

Aparatele dentare mobile sunt realizate in urma unei amprente dentare si au ca scop principal influentarea cresterii oaselor mandibulare si maxilare, in vederea obtinerii de modificari ale structurii faciale. Un scop secund il reprezinta corectarea pozitionarii dintilor. Poti apela la aparate ortodontice indiferent de varsta, recomandarea fiind sa se inceapa cat mai devreme cu putinta, astfel micsorandu-se durata purtarii aparatului.

Intervalul de utilizare a unui aparat fluctueaza in functie de problema fiecarui pacient, variind intre sase saptamani si trei ani. Pe parcursul acestui timp, iti recomandam sa ai o atentie sporita la igiena dentara, sa eviti alimentele tari, lipicioase, crocante, si sa scapi de rontait. Vizitele regulate la cabinet reprezinta garantia obtinerii rezultatelor dorite.

Beneficii

  • Tehnologie de top – Suntem mereu la curent cu ultimele progrese tehnice disponibile. In clinica noastra gasesti mereu aparatura de top, menita sa-ti ofere servicii profesioniste, fara durere. In fiecare an ne propunem sa evoluam, sa ne specializam prin profesionalism, cursuri si tehnologie.
  • Asistenta – Fata de alte interventii, un tratament ortodontic presupune o durata mai mare de timp. La inceput, tot ce se petrece in cavitatea ta orala este nou si uneori incomod. Iti punem la dispozitie asistenta pe tot parcursul acestei perioade. Un medic este mereu pregatit sa-ti raspunda la intrebari si sa te ajute in caz de nevoie.
  • Fara durere – Daca acum ceva timp a folosi un aparat dentar nu era la indemana oricui, astazi din ce in ce mai multi oameni apeleaza la acest tratament complet nedureros. Chiar daca purtarea unui aparat se face pentru o perioada mai lunga, oamenii reusesc sa se acomodeze rapid cu el si primesc garantia zambetului mult dorit, fara durere.
Galerie foto
  • ...
  • ...