Luiza Neumayer, Cabinet Psiholog Bucuresti

Psihoterapie de cuplu

...
Psihoterapie de cuplu

Psihoterapia de cuplu urmareste salvarea casniciei si/ sau imbunatatirea relatiei intre partenerii de cuplu. A forma un cuplu implica iubire, curaj, acceptarea necunoasterii celuilalt, respect, renuntare, dar mai presus de toate comunicare. Reteta de succes a unui cuplu implica adaptarea si imbunatatirea tehnicilor de comunicare ale fiecarui partener in parte.

Inainte de inceperea unui proces terapeutic, vom determina care este starea relatiei – “sanatoasa”, “bolnava” sau “decedata”.

Asemeni fiintei umane, cuplu insusi traverseaza perioade de schimbare si transformare. Intampinam “puncte de cotitura” in orice cuplu care, asemeni unui organism viu, “creste, se dezvolta, se imbolnaveste sau stie sa se insanatoseasca”. Poate una dintre cele mai dificile provocari pe care le avem in viata noastra este aceea de a reusi sa ne dezvoltam intr-un cuplu, atat la nivel individual, dar si impreuna.

Faptul ca va confruntati cu un impas in relatia voastra de cuplu, discutiile cu un psiholog pot ajuta la clarificarea situatiilor conflictuale existente in cuplul dumneavoastra.

Cursuri de formare in psihoterapia de cuplu:

  • Emotionally Focused Couples Therapy, Externship, Dublin, Ireland, Processwork, EFT and AEDP (Accelerated Experiential-Dynamic Psychotherapy) Psychotherapist James Perrin, 2018 mai
  • Curs terapie sistemica: Copil, Cuplu, Familie sustinut de psihoterapeutul sistemic Cristian Petrescu (Perioada decembrie – iulie 2015)
  • Psihopatologia vietii amoroase – Tehnici de investigare si interventie utilizate in tratamentul problemelor si suferintelor din relatiile de cuplu, Formator Claudette Portelli, formator in cadrul CTS din Arezzo, Italia (6-7 februarie 2016)