JPA Romania, servicii contabile Bucuresti

Taxe

...
Declaratii fiscale

Declaratii fiscale conforme cu reglementarile fiscale romanesti

Expertiza noastra se intinde de la calculul impozitelor si taxelor si intocmirea declaratiilor fiscale si sociale in conformitate cu reglementarile fiscale romanesti, pana la optimizarea fiscala, evaluarea riscurilor fiscale, reprezentare fiscala si audit fiscal.

De asemenea, orice persoana care are obligatia de stabilire, retinere si plata a impozitelor, taxelor, contributiilor si a oricaror alte sume datorate bugetului general consolidat poate face subiectul unei inspectii fiscale.

Anterior desfasurarii inspectiei fiscale, autoritatile fiscale sunt obligate sa notifice in scris contribuabilul cu privire la inspectia fiscala, cu exceptia cazurilor prevazute expres in Codul de procedura fiscala.

Inspectiile fiscale se desfasoara, de regula, la sediul social al contribuabilului si nu se pot intinde pe o perioada mai mare de trei luni. In cazul marilor contribuabili care detin sedii secundare, inspectiile fiscale nu pot depasi sase luni. Autoritatile fiscale pot proceda la suspendarea inspectiei fiscale in situatia in care apreciaza ca sunt necesare anumite clarificari cu privire la statutul contribuabilului.

Cum va putem asista?

  • asistenta inainte si pe parcursul desfasurarii inspectiei fiscale, informandu-va asupra drepturilor dumneavoastra
  • asistenta ulterioara incheierii controlului prin analizarea rezultatelor si identificarea de cai de rezolvare a rezolutiilor eronate sau incorecte

...
Servicii de reprezentare fiscala

Societatile care nu au sediul activitatii in Romania, dar care realizeaza tranzactii supuse TVA in Romania pentru care sunt obligate la plata TVA, trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA pentru respectivele operatiuni.

Aceste societati pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA in Romania, dupa cum urmeaza:

  • Inregistrare directa sau inregistrare printr-un reprezentant fiscal (daca este vorba de societati care sunt stabilite in Comunitate, dar nu in Romania)
  • Printr-un reprezentant fiscal (daca este vorba de societati stabilite in afara Comunitatii)

Cum va putem asista:

INREGISTRAREA IN SCOPURI DE TVA 1. Analiza tranzactiilor desfasurate dpdv a TVA si a obligatiei de a solicita inregistrarea in Romania 2. Inregistrarea in scopuri de TVA (pregatirea documentatiei si depunerea dosarului la autoritati) 3. Asistenta privind modul de intocmire al facturilor (verificarea conformitatii acestora cu cerintele legislatiei interne)

EVIDENTA OPERATIUNILOR DESFASURATE 1. Intocmirea si depunerea declaratiilor fiscale (decont, declaratii recapitulative) lunar sau trimestrial 2. Asistenta pe parcursul desfasurarii controalelor de rambursare

DECLARATII STATISTICE (INTRASTAT) – Intocmirea si depunerea declaratiilor privind introducerile/expedierile de bunuri in tara

ANULAREA INREGISTRARII IN SCOPURI DE TVA – Intocmirea si depunerea documentatiei pentru anularea inregistrarii in scopuri de TVA

...
Servicii de asistenta expatriati

Persoanele fizice straine care desfasoara activitati dependente in Romania pot deveni subiect de impozit pe venit in Romania, indiferent daca veniturile sunt obtinute din Romania sau din strainatate.

Persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta in Romania (prezenta in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive) vor fi supuse impozitului pe venit in Romania.

Pentru a se stabili daca nerezidentul devine subiect de impunere pentru veniturile obtinute din orice sursa sau doar pentru veniturile aferente activitatii din Romania, acesta va depune chestionarul de stabilire a rezidentei in termen de 30 de zile de la expirarea duratei de 183 de zile de sedere.

Cetatenii UE pot ramane in Romania pana la 3 luni, insa perioada poate fi extinsa prin obtinerea unui certificat de inregistrare in functie de motivul sederii. Prin certificatul de inregistrare, persoanei i se atribuie un cod de inregistrare a rezidentei care urmeaza a fi folosit pentru declararea impozitelor datorate in Romania.

Cum va putem asista:

  • asistenta in vederea obtinerii certificatului de inregistrare la Oficiul Roman pentru Imigrari
  • asistenta in calculul, declararea si plata impozitului pe venit si a eventualelor contributii sociale datorate
  • obtinerea certificatului de atestare a impozitelor platite in Romania pentru o anumita perioada

...
Auditul impozitelor si taxelor/Due Diligence

Firma noastra poate realiza auditul impozitelor si taxelor pe perioade determinate de timp in scopul determinarii datoriilor fiscale, in limita materialitatii.

Auditul taxelor se realizeaza in conformitate cu legislatia fiscala in vigoare, pe baza situatiilor financiare, dar si a altor informatii obtinute din discutiile cu personalul companiei dumneavoastra. Raportul nostru va face referire la principalele riscuri de taxe identificate, luand in considerare pragul de materialitate.

...
Consultanta fiscala generala

Mediul fiscal romanesc este intr-o continua schimbare, astfel incat companiile intampina dificultati in a se adapta in timp util. Legislatia fiscala in tara noastra a suferit frecvente si importante modificari incepand cu 1 ianuarie 2007, in special ca urmare a nevoii de aliniere a legislatiei nationale la cerintele Directivelor CE.

Cunoasterea complexitatii reglementarilor fiscale din Romania si UE creeaza oportunitatea transpunerii experientei in valoare adaugata pentru clientii nostri. Pozitia fiscala a oricarei afaceri are o importanta semnificativa si este factorul critic al organizarii structurale si de exploatare.

Cum va putem asista:

  • Consultanta oferita ca urmare a cererilor formulate de companie (pe probleme aparute ca urmare a desfasurarii activitatii de zi cu zi)
  • Asistenta (scrisa sau telefonica) in chestiuni de impozite directe si indirecte
  • Informari periodice asupra schimbarilor aparute in domeniul fiscal care pot fi de interes pentru companie
  • Newsletter periodic.

Categorii
Date de contact
0213275234; 0213275235
Bd. Mircea Voda, nr. 35, etaj 3, sector 3,
Distribuie