DR. SORIN PARASCA

Chirurgia sanului

...
Marirea sanilor

Marirea sanilor (augmentarea mamara) se face cu ajutorul unor „pungi” de silicon umplute cu ser fiziologic sau gel siliconic, numite implante (mamare).Noi preferam implantele cu gel, dar sunt gata sa discut cu dumneavoastra si alte optiuni. Vom stabili împreuna care este marimea si forma cea mai adecvata a implantelor in functie de dorinta dumneavoastra si experienta noastra.  

 

Operatia se face sub anestezie generala, si in prima noapte veti ramane in clinica. Veti putea face dus dupa 48 de ore. Durerile sunt usor de controlat cu medicamente comune pe care vi le vom recomanda. Cea mai importanta dintre complicatiile ce pot aparea este „contractura capsulara”, despre care vom discuta pe îndelete la consultatia preoperatorie. Dupa o saptamana sunteti practic vindecata, dar recomandam purtarea unui sutien cat mai mult posibil.

...
Ridicarea si micsorarea sanilor

Ridicarea si micsorarea sanilor seamana ca operatii. In ambele cazuri se „ridica” mamelonul intr-o pozitie estetica si se reface învelisul de piele al sanilor.In plus, se poate scoate o parte din glanda mamara si din grasimea de la acest nivel, pentru aducerea sanului la un volum armonios. Operatia are loc sub anestezie generala si veti petrece prima noapte in clinica. In cazul reductiei mamare, veti avea probabil tuburi de dren pe care le vom scoate la 24-48 de ore. Durerile sunt de mica intensitate si va vom administra si prescrie medicamentele necesare.

Cicatricele vor fi dispuse in jurul areolei (zona de piele mai închisa la culoare din jurul mamelonului) vertical pana in santul submamar, si una orizontala in acest sant. Dupa ridicare (mastopexie), cicatricea din sant poate lipsi. Fiind cea mai importanta sechela a acestui tip de operatii, voi urmari cicatricele dumneavoastra pe parcursul primului an si vom lua toate masurile ca ele sa arate bine. Uneori este nevoie de revizia lor chirurgicala.